AVIVA RX40 Ultra

De Invacare AVIVA RX40 Ultra brengt het Ultra Zitsysteem op het AVIVA RX40 onderstel. Het Ultra positioneringssysteem is ontworpen om de meest individuele pasvorm mogelijk te bieden, met verhoogde functionaliteit en onafhankelijkheid voor het dagelijkse leven van de gebruiker. Door de combinatie met het zitsysteem en de vele opties die beschikbaar zijn, zijn er vele mogelijkheden voor specials.

De belangrijkste eigenschappen zijn:

• Comfortabele zitting - Met het Ultra (Low Maxx) zitsysteem is een 50° zitkanteling mogelijk in combinatie met een rughoekverstelling van 170°. Dit garandeert niet alleen een effectieve drukverdeling voor ischiale reliëf- en weefselreperfusie, maar ook voldoende kanteling voor effectieve positionering. De capaciteit om tot 50° te kantelen, verschaft de gebruiker een optimale positie van comfort.
• Compact – Zelfs met het smalle onderstel kan voor grote accu’s van wel 73,5 Ah worden gekozen. Door de unieke plaatsing van de accu’s blijft het rijcomfort gewaarborgd.
• Vering – de CTC (Controle, Tractie en Comfort) vering zorgt ervoor dat hobbelige paden als gladde wegdekken rijden, zonder gepiep van veren. Bekijk hier hoe de CTC vering werkt. 
• Informatie – met verschillende mogelijkheden kan worden gezorgd dat de service voor de rolstoel makkelijker kan worden gemaakt. LiNX is het besturingssysteem dat op de rolstoelen wordt gebruikt. Met het MyLiNX platform kan bijvoorbeeld vanuit de Dealer worden gezien of er eventuele storingen zijn bij de rolstoelen, hierdoor kan het service verlenen sneller en makkelijker worden gemaakt.
• Selectie van alternatieve bedieningen - Om de controle en onafhankelijkheid te verhogen, bieden de REM400 en REM500 een selectie van alternatieve besturingen en joysticks die gebruikt worden op de AVIVA RX40 Ultra.