Invacare laat ouderen langer veilig thuis wonen met connectivity

Nieuws

Invacare laat ouderen langer veilig thuis wonen met connectivity

InvaSafe personen alarmering is het eerste product in een range van connected hulpmiddelen die Invacare op de markt gaat brengen.
InvaSafe

Invacare wil het langer thuis wonen zo veilig en comfortabel mogelijk maken en gebruikt hiervoor connectivity. InvaSafe personen alarmering is het eerste product in een range van connected hulpmiddelen die Invacare op de markt gaat brengen. Invacare ontwikkelt, produceert en verkoopt al vele jaren hulpmiddelen voor ouderen en mensen met een handicap zoals o.a. scootmobielen, rolstoelen, verpleegbedden en zuurstofapparatuur. Hier wordt nu dus een nieuwe productgroep aan toegevoegd: InvaSafe. Dit sluit zeer goed aan bij de internationale trend dat ouderen steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen en de digitalisering.

InvaSafe Personen Alarmering

Ongevallen en medische noodgevallen zijn een grote zorg als het gaat om ouderen die nog zelfstandig wonen. Wat gebeurt er als iemand plots valt of onwel wordt? Personenalarmering is hiervoor de perfecte oplossing. Met één druk op de persoonlijke alarmknop is hulp snel ter plaatse.

Hoe werkt het? 

Heel eenvoudig! De personenalarmering bestaat uit twee delen: een basisstation en de draagbare alarmknop. Wanneer de drager de alarmknop op het horloge of de stijlvolle ketting indrukt, gaat er een signaal naar het basisstation. Deze verstuurt een melding naar het opgegeven sociale netwerk in de directe omgeving, bijvoorbeeld een zoon, dochter, buurman of naar een professionele alarmcentrale: vervolgens kunnen zij zorgen dat er tijdig juiste hulp wordt geboden. De professionele alarmcentrale – afhankelijk van de abonnementsvorm – is 24/7 bereikbaar, zodat er dag en nacht hulp beschikbaar is.

Marktintroductie

Voor het op de markt brengen van InvaSafe werkt Invacare samen met diverse partijen zoals KPN, Conneqtech, ANBO en SAAR. Voor meer informatie kijk op: www.invasafe.nl
 

Met één druk op de persoonlijke alarmknop is hulp snel ter plaatse.