13 juni: HandbikeBattle 2019

Op 13 juni vindt de zevende editie van de HandbikeBattle plaats in het Oostenrijkse Kaunertal. Invacare is sponsor van dit evenement en aanwezig om de rijders aan te moedigen.

HandbikeBattle 2019

115 sporters met een lichamelijke beperking gaan de strijd aan met een indrukwekkende berg. Er is een wedstrijd tussen 12 teams van Nederlandse revalidatiecentra en een wedstrijd voor individuele deelnemers. Onder hen zijn 3 Belgen en 1 Amerikaan. De deelnemers leveren niet alleen fantastische persoonlijke prestaties, maar dragen ook bij aan het verzamelen van interessante onderzoeksgegevens. Hiermee hopen de betrokken wetenschappers de revalidatie nog meer te verbeteren.

Na het startschot bij de Tolpoort van de Kaunertalergletscherstrasse trekt een lange stoet van handbikers met hun buddies door het prachtige berglandschap, langs het stuwmeer naar boven. Onderweg komen zij loslopende koeien, het enthousiaste publiek en de verzorgingsposten tegen, maar vooral zichtzelf…. Zij leggen een afstand van 20 km af, met een hoogteverschil van bijna 1000 meter. Volledig op armkracht red je dat niet zonder training.

Onder de deelnemers zijn jaarlijks een aantal bekende namen uit de sportwereld. Dit jaar is dat bijvoorbeeld Mischa Hielkema (43). Hij behoort tot de Nederlandse top van het handbiken. Maaike Smit (52) - voormalig paralympisch rolstoeltennis en rolstoel-basketbalspeelster - doet voor de derde keer mee. Paralympisch sporter Jetze Plat, doet niet mee aan de wedstrijd, maar is wél van de partij. Hij fietst - in zijn rol als ambassadeur van de HandbikeBattle - mee om de deelnemers te motiveren.

Meer informatie over dit evenement vind je hier.

Wij wensen alle deelnemers (en toeschouwers) alvast heel veel succes én plezier op 13 juni!

Laatste nieuws