Alber twion hoepelondersteuning: Dynamische ondersteuning voor maximale mobiliteit!

Snel, licht en in verbinding met je smartphone: Dat is de hoepelondersteuning twion van Alber. Gebruikers van actieve handbewogen rolstoelen profiteren van het geringe gewicht van slechts 6 kg per wiel en dynamische rij eigenschappen met een snelheid van 6 km/u en optioneel zelfs tot 10 km/u. Via Bluetooth communiceert de smartphone met de twion hoepel ondersteuning en deelt zo alle belangrijke rij informatie. Deze kan hiermee ook optioneel op afstand bestuurd worden.

Alber twion M24

De dynamische hoepel ondersteuning twion is zeer geschikt voor de actieve rolstoelgebruiker, zoals bijvoorbeeld mensen met een dwarslaesie. “De twion biedt een grotere actieradius en meer mobiliteit – niet alleen voor het alledaags gebruik, maar ook bij actieve vrijetijdsactiviteiten”, zo beschrijft Christina Armbruster, product manager Active Mobility bij Alber, het nieuwe product.

Een sterke lichtgewicht

De kern van de twion is de dynamische en geluidloze ondersteuning. Dankzij de nieuwste digitale motorentechnologie met efficiënte energieterugwinning en duurzame Lithium-Ion accu’s kunnen aanzienlijk langere stukken en uitdagendere routes gehoepeld worden. Bij iedere aanzetbeweging ondersteunt de twion met extra kracht. Een sensor, die direct op de hoepel zit, bepaalt daarbij exact de juiste dosering en geeft het signaal aan de ondersteuning door. Hierdoor zijn snelheden tot 10 km/u mogelijk. Dankzij de gebruikte materialen, zoals hoogwaardige aluminiumlegeringen en hightech kunststoffen, zijn de twion-wielen met 6 kg ieder, inclusief accu, een echt sterke lichtgewicht.

Veel flexibiliteit

Eén druk op de knop is voldoende om de twion-wielen snel van de stoel te halen en deze om te wisselen met gewone wielen. Bovendien passen zij op nagenoeg iedere actieve handbewogen rolstoel. Een kleine, lichte bracket op de rolstoel maakt het wisselen van de wielen snel en eenvoudig mogelijk. Ook zijn er diverse opties beschikbaar om de wielen te personaliseren, zoals speciale banden of de kleur van de twion.

Aansturing met de Smartphone

Voor de twion heeft Alber een speciale App ontwikkeld. Deze gratis twion Mobility App geeft belangrijke tips en aanbevelingen over het gebruik van de twion-wielen.

Met het optioneel verkrijgbare Mobility-Plus-Pakket kunnen extra functies gebruikt worden. Zo kan bijvoorbeeld de snelheid verhoogd worden naar 10 km/u en kan er gekozen worden uit een ECO of SPORT stand. Bij de ECO stand biedt de twion minder ondersteuning, wat gemakkelijk is voor gebruik binnen en bij de SPORT stand kan de maximale snelheid gemakkelijker bereikt worden. Geheel vernieuwend is de in het Mobility-Plus-Pakket opgenomen BlueDrive aansturing. Hiermee kunnen met twion uitgeruste rolstoelen via de smartphone op afstand worden bediend. De rolstoel kan zo in iedere gewenste positie – bijvoorbeeld naast het bed of de autodeur – gemanoeuvreerd worden!

Daarnaast kan er onder andere informatie over de accu status, snelheid, kilometerstand en actieradius getoond worden. Een Tourmodus met GPS-functie en geheugenfunctie rondt het sportieve pakket van de twion af.

Meer informatie over de Alber twion hoepelondersteuning lees je hier.
Neem ook eens een kijkje op www.alber.nl 

Laatste nieuws