ALS Congres 2016

Afgelopen vrijdag, 30 september, werd wederom het ALS Congres gehouden in de Reehorst in Ede.

ALS Congres 2016

Invacare sponsorde dit congres en nam deel aan de leveranciersbijeenkomst, waarin gezamenlijk kritisch werd nagedacht over de verbetering van de zorg rondom voorzieningen voor de doelgroep ALS, PLS en PSMA. Meer dan 400 zorgprofessionals uit 40 behandelcentra uit heel Nederland deelden ervaringen en wisselden nieuwe wetenswaardigheden met elkaar uit.

Gedurende de hulpmiddelenmarkt maakten we (opnieuw) kennis met ergotherapeuten, fysiotherapeuten, verpleegkundigen en verzorgenden. Op de Invacare stand was het mogelijk het Vendlet draai- en wentelsysteem, met al zijn mogelijkheden voor het gehele ziekteverloop, door te spreken en te ervaren. Ook het Softform Premier Active 2 dynamische matras trok veel bekijks. De toepasbaarheid in alle fasen van decubitus deed menig therapeut verbazen.

Samen met ALS centrum Nederland zal Invacare blijven bijdragen aan de kennisvergroting van de behandelaars rondom het ziekteproces. Bij individuele casussen is het mogelijk met de betrokken dealers op locatie te bekijken of de inzet van bijvoorbeeld het Vendlet of de hoog-laag douchestoel E-vip van toegevoegde waarde is om de zelfstandigheid in de thuissituatie zo lang mogelijk te bewaren.

Invacare heeft ook een boekje rondom hulpmiddelen bij dit ziektebeeld. Dit is op te vragen via ons contactformulier.
ALS/PLS folder
 

Laatste nieuws