Aquatec Orca badlift van Invacare

Ontspannen, veilig en zelfstandig in je eigen bad, zonder verbouwing!

Aquatec Orca

Verminderd valrisico
Van baden kun je enorm genieten. Niet alleen om schoon te worden, maar ook om te ontspannen is baden fijn. Bovendien heeft warm water een gunstige invloed op pijn, spasmes, de huid en pijnlijke gewrichten.

Het in- en uit bad komen kan echter een struikelblok vormen en tot valpartijen leiden. Transfers in een situatie waar het lichaam vochtig is, geven daarnaast een verhoogd risico op uitglijden.

De Aquatec Orca badlift van Invacare kan op het niveau van de badrand worden gebracht, waardoor je veilig op de badrand kunt zitten. Om de transfer naar en van deze badlift te ondersteunen is er een transferhulp beschikbaar. Deze maakt het mogelijk om zittend een transfer te maken en één voor één de benen in en uit het bad te brengen.
 
Zonder badkamerverbouwing 
Wanneer er geen aparte douche in de badkamer is, wordt er vaak voor gekozen om het bad weg te halen wanneer baden niet meer lukt. Dit heeft behoorlijke financiële impact op het budget van een cliënt/gemeente. De inzet van een badlift kan een enorme investering voorkomen en de zelfstandigheid van de cliënt behouden. Omdat de Orca in 2 delen opvouwbaar is en in een draagtas past, hoeft er geen verbouwing plaats te vinden in de badkamer. De Orca kan naar behoeven in het bestaande bad worden geplaatst. De opvouwbaarheid zorgt er tevens voor dat de lift kan worden meegenomen.

Aquatec Orca
De Aquatec Orca badlift beweegt soepel en stabiel naar beneden en weer naar boven, met één druk op de knop. De rugleuning van de lift is tot 40° instelbaar om een comfortabele badpositie te bieden. Het aandrijfsysteem is krachtig en stil en de bediening is eenvoudig te gebruiken. Er zijn ook diverse accessoires verkrijgbaar die de veiligheid en het comfort verder kunnen vergroten. 
Van de Aquatec Orca is ook een XL-uitvoering beschikbaar die in plaats van 140 kg een maximaal belastbaar gewicht heeft van 170 kg.
 
Hier lees je meer over de Aquatec Orca en deze video illustreert het gebruik van de Orca.

De Aquatec Orca kan via de dealer worden uitgeprobeerd.

Laatste nieuws