ErgoMove op Invacare NordBed voorkomt huidschade

Door transfers in bed kun je zowel huidproblemen voorkomen als veroorzaken. Hoe kan de Invacare ErgoMove technologie hierbij helpen?

ErgoMove NordBed

Onlangs verscheen er in de Nieuwsbrief* van GoedGebruik een item over “Huidschade en Transfers” waarin het volgende werd geschreven:
 
“Je weet inmiddels wel dat je door transfers zowel huidproblemen kunt voorkomen als veroorzaken. In het nieuwe GebruiksBoekje is er dan ook veel aandacht voor zaken als druk, frictie (wrijving die er tussen de huid en de onderlaag) en shear-forces (schuifkrachten in of onder de huid). ….. We hebben nu ook de films over dit onderwerp netjes voor je in een playlist op het YouTube kanaal van GoedGebruik gezet.”
 
Zo zijn er de volgende GoedGebruik video’s:
De ErgoMove technologie op het Invacare NordBed Ultra en Optimo (Wide) helpt huidproblemen voorkomen. De volgorde van bewegen van het inlegraam zorgt ervoor dat de cliënt in positie blijft en niet naar beneden glijdt in bed. Dit vermindert schuiven, wrijving en drukkrachten die kunnen leiden tot het ontwikkelen van decubitus:
  • Wanneer de cliënt in het daarvoor aangegeven gedeelte van het bed zit, zorgt dit ervoor dat het bekken correct geplaatst en stabiel is om glijden te voorkomen bij verandering van instelling.
  • Draaipunten van het inlegraam komen overeen met de natuurlijke draaipunten van de heup en de knie. In combinatie met de ingebouwde auto-regressie, waarbij de rug zo wordt bewogen dat het matras niet wegglijdt, reduceert dit schuiven aanzienlijk wanneer de cliënt in zittende positie wordt gebracht.
  • Ter voorkoming van meer handen aan het bed, vermindert deze intuïtieve eigenschap de noodzaak om cliënten te herpositioneren. De geoptimaliseerde lengte van de secties van het inlegraam zijn vastgesteld naar antropometrische waarden, waardoor deze voor de meeste volwassenen geschikt is.
Bekijk ook deze video en deze brochure voor meer uitleg over de ErgoMove technologie.
 
Interesse in een demo met het Invacare NordBed? Neem dan contact op met Ageeth te Winkel (06 – 57 57 86 24 * atwinkel@invacare.com) of Ariadne Krommedam (06 – 20 05 65 23 * akrommed@invacare.com).
 
* Bron: GoedGebruik Nieuwsbrief 62 (december 2019)
 

Laatste nieuws