Geslaagde tweede editie van de HandbikeBattle

In het Oostenrijkse Kaunertal is gisteren op een zonovergoten dag door 81 deelnemers gestreden tijdens de HandbikeBattle 2014.

Handbike Battle 2014

Persbericht HandbikeBattle

In het Oostenrijkse Kaunertal is gisteren op een zonovergoten dag door 81 deelnemers gestreden tijdens de HandbikeBattle 2014. Oud-revalidanten van 9 Nederlandse revalidatiecentra en 1 Noors revalidatiecentrum namen het op tegen elkaar en de berg met steile passages. Daarnaast deden Oostenrijkers en Belgen mee. In het individuele klassement was Paralympisch handbiker en kersvers Europees kampioen paratriathlon Jetze Plat eerste man op de top. Hij evenaarde met 1:11:24 zijn scherpe tijd van vorig jaar. Paralympisch handbiker Laura de Vaan verbeterde haar tijd van vorig jaar met 4 minuten (1:34:47). Laura: “ Ik ben zeer tevreden en enigszins verbaasd dat het gemonteerde lichtere verzet zo goed heeft uitgepakt.”
Logo HandbikeBattle

Alle deelnemers aan de HandbikeBattle zijn echter winnaars; de weg naar de top is symbolisch voor de moeilijke periode die velen hebben doorstaan na het verkrijgen van hun lichamelijke beperking. Het mooie aan de Battle is dat de deelnemers die er het langste over doen het meeste publiek hebben. Op de finish bij de Ochsenalm was het gisteren weer een groot feest vol emoties en verhalen.

Jetze Plat reed na zijn eigen race nog een tweede keer omhoog om de deelnemers een hart onder de riem te steken. Jetze: “Ik was dit jaar zeer onder de indruk van de 16-jarige Groningse Jop van der Laan die grotendeels met 1 arm omhoog reed.”

Dit jaar werd er met een tijd van 3:53:31 gemiddeld 5 minuten sneller gereden dan vorig jaar. Ongeveer 25 deelnemers deden voor de tweede keer mee en wisten precies wat ze te wachten stond. Met hard trainen wisten sommigen zelfs meer dan een uur van hun tijd van vorig jaar af te snoepen.

Het Noorse team Olavs Knights uit Trondheim bleek ijzersterk en ging er met de 1e prijs voor revalidatieteams vandoor. De wisselbokaal voor teams blijft echter in Nederland en wordt vanavond onthuld tijdens de officiële prijsuitreiking.

De organisatie achter de HandbikeBattle, Stichting Handbike Events, heeft de missie om uit te groeien tot een internationale Battle voor handbikers van alle niveaus. De partners Dwarslaesiefonds Nederland, De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) en Hotel Weisseespitze en de sponsors Coloplast, Move Forward, MediReva, Hoogland Medical, Double Performance, Invacare en Ottobock sluiten zich bij die ambitie aan.

Einde persbericht
 

Stichting Handbike Events

De Stichting Handbike Events is door behandelaars van de revalidatiecentra Heliomare, Rijndam en De Hoogstraat in het leven geroepen. Zij hebben uitgebreide ervaring met het trainen voor een extreme uitdaging zoals o.a. de Alpe d’HuZes met de handbike. Bovenop de Alpe d’Huez is het plan geboren om een eigen gezamenlijk evenement - de HandbikeBattle - te houden tussen teams van (oud-) revalidanten.


Voor meer informatie:
Naam: Linda Valent, communicatie HandbikeBattle
T: 088 920 80 16
E: l.valent@heliomare.nl en communicatie@handbikebattle.nl

Laatste nieuws