Hoogte instelling Invacare NordBed

De Invacare NordBed range heeft een groot bereik als het gaat om hoogte instelling. Een voordeel voor cliënt én zorgverlener.

Hoogte instelling Invacare NordBed

Er is onderzoek verricht naar het gebruik van een laag bed om vallen in de bedomgeving te voorkomen. Wanneer er geen supervisie is, wordt aangeraden het bed zo laag mogelijk te zetten, met name bij cliënten met verhoogd valrisico. De Invacare NordBed range biedt de mogelijkheid het bed zeer laag te zetten, wat de volgende voordelen met zich meebrengt:
  • Meer veiligheid en minder risico voor mensen die de neiging hebben uit bed te vallen
  • Voorkomt valverwondingen zonder het gebruik van zijhekken, wat een significant voordeel is voor mensen met dementie
  • Vereenvoudigt het in en uit bed gaan van cliënten
  • Zorgt ervoor dat ook kleine cliënten beide voeten veilig op de vloer kunnen plaatsen wanneer ze uit bed op staan
De laagste stand van het NordBed Ultra is slechts 25 cm, van het NordBed Essential 28 cm en van het NordBed Optimo ( en -Wide) van 32 cm. De lagere hoogte instelling kan helpen bij het (al dan niet begeleid) gaan zitten op en opstaan uit bed, zoals ook beschreven wordt in Het GebruiksBoekje* (pagina 71 en verder). Verlichting onder het bed is standaard voor het NordBed Ultra en Optimo (Wide). Dit vergroot eveneens de veiligheid van de cliënt, bijvoorbeeld ‘s nachts bij het uit bed gaan en het terugkomen van het toilet. 
 
Ook aan zorgverleners is gedacht bij de ontwikkeling van de NordBed range. De hoogte instelling zorgt ervoor dat zij een optimale werkhoogte hebben. De maximale hoogte van het NordBed Optimo (Wide) is 81 cm, van het NordBed Essential 82 cm en de hoogte van het NordBed Ultra gaat tot 85 cm. Verder is bij de Ultra en Optimo (Wide) centrale beremming standaard; bij de Essential is dit optioneel. 

Overzicht:
  Centr. beremming Hoogste stand Laagste stand
NordBed Ultra standaard 85 cm 25 cm
NordBed Optimo (Wide) standaard 81 cm 32 cm
NordBed Essential optioneel 82 cm 28 cm
 
Interesse in een demo met het Invacare NordBed? Neem dan contact op met Invacare – 0318 695 757 – nederland@invacare.com.
 
*Bron: Het GebruiksBoekje, Goed Gebruik van Hulpmiddelen door LOCOmotion, Hanneke J.J. Knibbe en Nico E. Knibbe
 

Laatste nieuws