Invacare Colibri wint Red Dot Design Award 2014

Invacare is er trots op om bekend te maken dat de Invacare Colibri micro lichtgewicht scootmobiel de winnaar van 2014 is van één van de meest prestigieuze design awards ter wereld: de Red Dot Award.

Invacare Colibri scootmobiel

De Invacare Colibri scooter: winnaar van de Red Dot Award voor kwalitatief hoogwaardig design

De Invacare Colibri overtuigde het 40-leden tellende expert panel van de Red Dot Award: Product Design 2014 voor kwalitatief hoogwaardig design. In de competitie van dit jaar bediscussieerden en beoordeelden de international experts maar liefst 4,815 inzendingen uit 53 landen. De nieuwe micro lichtgewicht scootmobiel van Invacare was succesvol en ontving de felbegeerde Red Dot kwaliteitsstempel als verdiende beloning.

Op 7 juli 2014 zal het hoogtepunt van de international bekende product competitie worden gevierd in Essen, Duitsland. Tijdens het feest in het Red Dot Design Museum Essen zal ook de winnaarsexpositie worden geopend, waarbij de producten die een award hebben gewonnen zullen worden gepresenteerd aan een groot publiek voor een periode van vier weken, voordat zij in de permanente collectie van het museum worden opgenomen.

Colibri red dot

De Invacare Colibri scooter

De Invacare Colibri scootmobiel is ontworpen om mensen met beperkte loopmogelijkheden meer vrijheid en onafhankelijkheid te bieden. Deze gepersonaliseerde  scootmobiel garandeert maximale veiligheid en comfort.

Dankzij Invacare’s LiteLockTM (patent in aanvraag) systeem, kan deze scootmobiel eenvoudig en snel uit elkaar worden gehaald en later weer in elkaar worden gezet zonder dat er gereedschap aan te pas komt. De Colibri is zo ontworpen dat hij eenvoudig in en uit iedere auto kan worden getild, wat hem de perfecte reisgenoot maakt. Het ergonomische stuur zorgt ervoor dat de handen op verschillende posities geplaatst kunnen worden, wat de druk op handen en polsen verlicht.  Daarnaast kunnen gebruikers gemakkelijk rijden, zelfs in kleine ruimtes, dankzij zijn compacte formaat.

De milieuvriendelijke Colibri is verkrijgbaar als 4 wiel versie en kan worden gepersonaliseerd door uit de volgende mogelijkheden te kiezen:
  • Een groter accupack voor langere rijtijd.
  • Grotere wielen en zittingvering voor meer comfort.  
  • Een mix ‘n’ match kleuren concept waarbij de gebruiker kan kiezen uit 5 verschillende accentkleuren. Deze kleurenpanelen hebben een clip-on mechanisme dat ervoor zorgt dat alles in elkaar past en op zijn plek blijft totdat de gebruiker het tijd vindt om iets aan te passen. 
 

De winnende producten in het Red Dot Design Museum Essen

Met circa 2.000 museumstukken, verspreid over een gebied van meer dan 4.000 vierkante meter, herbergt het Red Dot Design Museum de grootste tijdelijke tentoonstelling ter wereld. De winnende producten van de Red Dot Award: Product Design 2014 zullen worden gepresenteerd tijdens een indrukwekkende speciale tentoonstelling van 8 juli – 3 augustus 2014. Omdat het aanraken en testen van producten wordt aangemoedigd bij deze hands-on tentoonstelling, kunnen de bezoekers de producten zelf ervaren in “Design on Stage”. Zo kunnen liefhebbers van design de laatste trends in internationaal product design van dichtbij zien en zelf de hoge kwaliteit van de Invacare Colibri vaststellen.

De Red Dot Design Award

Met de Red Dot Design Award heeft het Design Zentrum Nordrhein Westfalen een internationaal gerenommeerde product competitie opgezet. De prijs, de Red Dot, heeft zich wereldwijd gevestigd als één van de meest begeerde kwaliteitskeurmerken voor uitstekend design. Het Design Zentrum Nordrhein Westfalen stelt de producten die de award hebben gewonnen minimaal één jaar ten toon in het Red Dot Design Museum Essen.

Om de diversiteit in het veld van design op een professionele manier te onderkennen is de Red Red Dot Design Award opgedeeld in de drie Red Dot Award disciplines: Product Design, Red Dot Award: Communication Design en Red Dot Award: Design Concept.

Meer informatie over de Invacare Colibri vindt u hier.
 

Laatste nieuws