Invacare op de Nationale MS dag

Afgelopen zondag, 20 november, was Invacare aanwezig bij de 18e editie van de Nationale MS dag in "De Fabrique" in Utrecht.

MS dag 2016

De Fabrique is een sfeervolle locatie waar mensen met MS lezingen konden volgen over uitkomsten van verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Tussen de lezingen door kon iedereen op de informatiemarkt kennis maken met verschillende nieuwe ontwikkelingen, die het leven met MS in de verschillende fasen gemakkelijker kunnen maken. Naast mensen met MS waren er ook MS verpleegkundigen en thuiszorgverpleegkundigen aanwezig.

Verschillende mensen hebben het Vendlet wentelbed uitgeprobeerd en ervaren dat het draaien en verplaatsen in bed op een comfortabele en prettige manier gaat en ook minder belastend is voor de mantelzorger of professionele verzorger. Deze voorziening kan bij de eigen zorgverzekeraar worden aangevraagd.

Naast het Vendlet systeem heeft Invacare de MS groep kennis laten maken met de verschillende elektrische hulpaandrijvingen van Alber, waaronder de e-motion wielen.  De elektrische motoren die in de wielnaven zijn geïntegreerd ondersteunen de hoepelbeweging van de rolstoelgebruiker. De persoon met MS blijft zo actief en zelfstandig terwijl spieren en gewrichten minder belast worden. Minder inspanning is nodig om vooruit te komen: zo kunnen er langere afstanden zelfstandig afgelegd worden. De mate van ondersteuning van de e-motion wielen is individueel instelbaar. Daarnaast zijn de e-motion wielen eenvoudig meeneembaar. Deze oplossing kan bij de gemeente worden aangevraagd.
 

Laatste nieuws