Invacare op Jaarcongres Ergotherapie

Op 22 maart is Invacare aanwezig op de informatiemarkt van het Jaarcongres Ergotherapie in Bunnik

Alber e-motion M25

Het Jaarcongres Ergotherapie 2019 heeft als thema ‘Ergotherapie: thuis in Zorg en Welzijn.’ ´Thuis´ omdat dat vaak de plek is waar dagelijks handelen essentieel en relevant is. Maar ook ´thuis´ in het huidige landschap van veranderingen in zorg en welzijn. Het sluit goed aan bij landelijke beleidsprojecten zoals ‘Langer Thuis’ voor ouderen en ‘De juiste zorg op de juiste plek’ (JZOJP). Ergotherapeuten zijn experts en thuis op het gebied van het betekenisvol dagelijks handelen in de gebruikelijke werkvelden zoals de zorg, maar zeker in toenemende mate in nieuwe werkgebieden zoals welzijn en technologie.

Invacare op informatiemarkt

Invacare zal bij dit Jaarcongres aanwezig zijn op de informatiemarkt, met o.a. het Soft Tilt bed positioneringssysteem en Alber hulpaandrijvingen, waaronder de e-motion M25 hoepelondersteuning.

Soft Tilt - De Soft Tilt is een uniek systeem, waarmee het mogelijk wordt dat één persoon de dagelijkse verzorging en transfers binnen de grenzen van het bed kan verrichten. Het Invacare Soft Tilt is een bed systeem dat:
  • Zorgverleners ondersteunt met de dagelijkse verzorgingsmomenten en transfers;
  • Automatisch druk verdeelt tijdens het liggen in bed en daarmee de kans op decubitus reduceert;;
  • Cliënten comfort en rust biedt door hen te "wiegen".
e-motion M25 - De Alber e-motion M25 is een hoepelondersteuning, waarmee je een rolstoel met elektrische ondersteuning creëert. Dat wil zeggen dat de wielen meehelpen bij het hoepelen / rollen. Het principe is hetzelfde als bij een elektrische fiets: de elektrische motoren die in de wielnaven zijn geïntegreerd, ondersteunen de hoepelbeweging van de rolstoelgebruiker. 
De gebruiker blijft zo actief en zelfstandig. Spieren en gewrichten worden zo minder belast, omdat er minder inspanning nodig is om vooruit te komen: zo kunnen er langere afstanden zelfstandig afgelegd worden. 

Wij verwelkomen je graag op onze stand om deze middelen zelf te ervaren.

Meer info over dit Jaarcongres vind je hier.

Laatste nieuws