Invacare Soft Tilt 2.0

Met trots presenteren we ons vernieuwde kantelbed, de Soft Tilt 2.0!

Soft Tilt 2.0

Door de grote ervaring die we de afgelopen 2 jaar in verschillende landen hebben opgedaan, is de Soft Tilt op een aantal functies verbeterd!

Samengevat zijn dat de volgende aspecten:
  1. De Soft Tilt 2.0 past op meerdere type bedden in de thuissituatie en in de zorginstelling, te weten de SB 755, Medley ErgoNordBed Ultra en NordBed Optimo 90
  2. Door de bredere armen onder de schouders en benen wordt de cliënt beter ondersteund en ervaart een groter comfort tijdens de bewegingen van de Soft Tilt 2.0
  3. In de manuele stand kunnen de vleugels naar 80 graden gekanteld worden. Dit was bij de oude Soft Tilt versie 60 graden. Deze verbetering maakt de persoonlijke verzorging van de cliënt comfortabeler en vraagt minder fysieke inspanning van de zorgverlener bij het draaien van de cliënt
  4. In de automatische stand kunnen de vleugels naar 40 graden gekanteld worden. Dit was 30 graden. Deze aanpassing geeft een betere drukverdeling op de huid om decubitus te voorkomen of te genezen.
De frequentie van de de houdingswisseling is in te stellen tussen de 3 minuten en 3 uur, afhankelijk van de toepassing en wensen van de cliënt.

De Soft Tilt 2.0 is een voorziening die kan worden aangeschaft of gehuurd. In een aantal situaties kunnen deze huurkosten gedeclareerd worden op grond van de NZA-beleidsregel BR/REG-19118 via het Zorgkantoor. Dit is de regeling persoonsgebonden extreme kosten.

Deze video legt uit hoe de Soft Tilt 2.0 werkt en hier is aanvullende informatie terug te vinden.

Bel of mail bij vragen of voor het maken van een afspraak om het uit te proberen met Ageeth te Winkel (06 – 57 58 86 24 * atwinkel@invacare.com) of Ariadne Krommedam (06 – 20 05 65 23 * akrommed@invacare.com) van Invacare.

 

Laatste nieuws