Matrx: een complete oplossing voor zitten en positioneren

Een juiste houding en stabiele zit begint bij de juiste ondersteuning van het bekken. De Matrx zitkussens en rugsystemen bieden een optimale oplossing voor een zo breed mogelijke diversiteit.

Matrx rug

Een kussen waarbij rekening wordt gehouden met de anatomische structuren is hierbij belangrijk.

Matrx
Immersie                                Ontlasten risicogebieden           Omhulling weefsel

Een goede immersie, ontlasten van risicogebieden en omhulling van weefsel zorgen voor een optimale zit. Dit zal wel gepaard moeten gaan met de steun van het rugsysteem bij de SIPS om het bekken te stabiliseren.

Matrx zitkussens en rugsystemen zijn ontworpen om aan deze voorwaarden te voldoen. Het materiaal bestaat onder andere uit open cel schuim, dat ademende eigenschappen heeft, en modellen lopen uiteen van meer bewegingsvrijheid tot meer stabiliteit en ‘very high risk’. Daarnaast zijn de zit- en rugkussens zo ontworpen dat deze relatief simpel blijven door al veel benodigde functionaliteit in te bouwen in het ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan de Deep versies die voor een gedeelte al de nodige laterale ondersteuning bieden zonder hiervoor zijsteunen toe te hoeven passen. Voldoet het kussen toch nog niet optimaal? Dan kunnen verschillende accessoires gebruikt worden om het kussen aan te passen.

Bekijk hier in een video hoe de Matrx producten toegepast kunnen worden voor een sterke PPT en kyfose.

Laatste nieuws