Nieuw: Action5 – vouwframe rolstoel met uitstekende rijkwaliteiten

Invacare legt, met de launch van de Action5, de lat hoog als het gaat om mobiliteit en onafhankelijk leven, dankzij een uniek, gepatenteerd vouwsysteem. Het H-gevormde, horizontale vouw mechanisme – dat in de afgelopen jaren is ontwikkeld en waarvoor de prestigieuze Red Dot award 2015 voor Product Design is gewonnen – is de centrale eigenschap van deze nieuwe standaard in medium actief rolstoelen.

Nieuw: Action5

Betaalbaar en met uitstekende rij eigenschappen is de Action5 geïntroduceerd als perfect geschikt voor de meer actieve gebruiker, omdat hij een reeks innovatieve eigenschappen combineert met een lichtgewicht constructie. Dit betekent gemakkelijke bediening, opslag en transport.

Action5Maar hier blijft het niet bij. Naast het baanbrekende vouwsysteem is de Action5 hoog configureerbaar en biedt snelle, traploze instelmogelijkheden waarmee hij de stabiliteit biedt van een vastframe rolstoel.

“De uitdaging was om een betaalbare stoel met hoogwaardige kwaliteit te ontwerpen voor de zorgverleners en tegelijkertijd één die de actievere gebruiker meer stabiliteit en de rij eigenschappen van een vastframe rolstoel biedt. De Action5 stelt gebruikers in staat te leven zoals ze willen. Het is echt een betrouwbaar product.”

Het is het vouw mechanisme, ontworpen door een team van specialisten in Frankrijk, dat de Action5 boven de concurrentie uit laat stijgen, zeker als het gaat om het niveau van stabiliteit in vergelijking met andere vouwbare rolstoelen in de markt.

Het vouw mechanisme zorgt er ook voor dat de rug neergeklapt kan worden op de zitting waardoor de stoel aanzienlijk kleiner wordt. Hierdoor is het opbergen van de stoel in een koffer- of bagageruimte kinderspel. Dankzij het “secure locking”-mechanisme vouwt het geheel in één soepel beweging.

Het gepatenteerde rug mechanisme is traploos instelbaar, wat passingen snel en gemakkelijk maakt met oog voor de perfecte zit voor iedere gebruiker. De ingebouwde schaal zorgt bovendien voor een accurate instelling van de rughoek. Deze aanpassingen kunnen worden gedaan terwijl de gebruiker in de stoel zit.

Red Dot Logo

Red DotDe nieuwe Action5 heeft de Product Design Award 2015 van Red Dot gewonnen. Alleen producten die uitblinken in kwaliteit en innovatie winnen dit felbegeerde kwaliteitszegel van het Red Dot jury panel en de Action5 werd door de 38-koppige jury als winnaar gekozen.

Wat de Action5 verder heel speciaal maakt is het gemak waarop hij kan worden geconfigureerd naar individuele wensen. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een naspanbare zitmat en kan de zitdiepte worden ingesteld Daarnaast zijn zowel het zwaartepunt als de camber gemakkelijk verstelbaar.

Er is een reeks verschillende beensteunen verkrijgbaar en diverse andere accessoires: een rughoes met opbergvakje en reflecterende strip en een actieve anti-tip die door zowel de gebruiker als de begeleider kan worden bediend. Ook is er een selectie voorwielen verkrijgbaar, met daarin o.a. stijlvolle soft roll wielen, alsook diverse soorten lichtgewicht achterwielen.

Tot slot, de Action5 zou niet de perfecte oplossing zijn voor iedere gebruiker als hij niet beschikbaar zou zijn in verschillende kleuren. Frames zijn verkrijgbaar in wel 10 verschillende kleuren, van neutraal tot uitbundig, met daarboven op nog 3 extra accentkleuren voor de finishing touch.

Meer informatie over de Action5 vind je hier of bekijk de speciale microsite: https://invacareaction5.com 
Bekijk de video hier: https://www.youtube.com/watch?v=I9KmjfupiX0

 

Laatste nieuws