Spierziektecongres 2016

Afgelopen zaterdag heeft Invacare deelgenomen aan de jaarlijks terugkerende informatiemarkt op het Spierziektecongres in Veldhoven.

Spierziektecongres 2016

Ondanks de zonovergoten dag, waren er veel geïnteresseerde eindgebruikers samen met hun familie aanwezig. Na een uitgebreide, overheerlijk lunch bezochten velen onze stand om meer te weten te komen over de mogelijkheden van ondersteuning bij het rijden in een handbewogen rolstoel. Een proefritje met bijvoorbeeld de e-motion door de informatiezaal behoorde daarbij tot de mogelijkheden.

Spierziektecongres Veldhoven

Er waren tevens veel geïnteresseerden in de mogelijkheden van verstrekking en toepassing van het Vendlet wentelsysteem. Verplaatsingen, zoals het draaien en omhoog verplaatsen van de cliënt binnen de grenzen van het bed, werden getoond. Ook de aanwezige verzorgenden en therapeuten lieten de kans niet voorbij gaan dit aan den lijve te ondervinden. Zij kregen dan ook een goed beeld van wat het draaien met het Vendlet systeem voor iemand met een spierziekte kan betekenen. 

Onze bezoekers kregen het eerste exemplaar van onze folder “Dagelijks leven met ALS” uitgereikt: een praktische handreiking voor de inzet van ondersteunende voorzieningen, specifiek voor personen met een spierziekte en in het bijzonder voor ALS/PLS.
 

Laatste nieuws