Support 2018 - Invacare presenteert het LiNX besturingssysteem

Tijdens Support 2018 presenteert Invacare diverse zorgoplossingen, waaronder het LiNX besturingssysteem voor elektrische rolstoelen.

Invacare LiNX besturingssysteem

LiNX - even introduceren

Waarom geen touchscreen bediening op een elektrische rolstoel? Dat kan nu wel met het nieuwe LiNX besturingssysteem van Invacare. Deze innovatieve stuurkast is eenvoudig te bedienen door gebruikers met verschillende ziektebeelden. De LiNX stuurkast kan snel en draadloos verbonden worden met IOS en/of Android, waardoor je met de rolstoelbesturing ook je smartphone kunt bedienen. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden op het gebied van speciale besturingen, bediening van functies en comfortabel rijden.

LiNX - waarom?

Gebruikers van een elektrische rolstoel kunnen problemen ervaren met het indrukken van kleine knoppen op hun joystick. Dit is vaak nodig om een andere rijfunctie of zitfunctie te selecteren. Het gebruik van een touchscreen is veelgebruikt en intuïtief. Door het touchscreen zijn minder knoppen nodig en is het mogelijk om met een bepaald gedeelte van de hand te swipen. Fijne motoriek is minder van belang, wat bij een drukknop wel gewenst is. Door de standaard ingebouwde connectiviteitfunctie kan daarnaast een smartphone bediend worden.

LiNX - de voordelen

Door de touchscreen bediening is de rolstoel makkelijk te gebruiken. Op het grote kleurenscherm (3.5”) wordt duidelijk weergegeven welke functie in gebruik is. Zo zijn rijfuncties groen, zitfuncties oranje en connectiviteitfuncties blauw. Hierdoor is de informatie op de stuurkast makkelijk te interpreteren voor personen met een cognitieve en visuele beperking.
LiNX scherm rijfuncties
De ingebouwde bluetooth module maakt het mogelijk het systeem te verbinden met de MyLiNX applicatie. Hier krijgt de gebruiker extra informatie over zijn rolstoel, zoals laadgedrag en storingen. Deze informatie kan verzonden worden naar de leverancier, zodat deze de juist hulp kan bieden bij een storing.
Naast de genoemde vernieuwingen is het met LiNX mogelijk om draadloos te programmeren. Dit betekent dat een leverancier de rijparameters kan instellen tijdens het rijden. De gebruiker kan tijdens het rijden direct terugkoppeling geven over welke rijkarakteristieken hij wenst te hebben. Live programmeren met LiNX gaat sneller en eenvoudiger dan bij andere besturingssysteem.

LiNX - op Support 2018

Support 2018 vindt plaats van 30 mei tot en met 2 juni in De Jaarbeurs in Utrecht. U kunt het Invacare LiNX besturingssysteem ervaren op onze stand: HAL 8, B024.
Invacare is daarnaast te vinden op de volgende plaatsen op de beurs: HAL 7, C064 | Support Parcours. 
U kunt uw gratis toegangskaarten voor Support 2018 alvast bestellen via deze link.

Wij ontmoeten u graag!
 

Laatste nieuws