Verschil tussen twion en e-motion

Zowel de twion als de e-motion zijn elektrische hoepelondersteuningen die het hoepelen met een handbewogen rolstoel gemakkelijker maken. Ze zijn te vergelijken met het principe van een elektrische fiets: de wielen helpen de gebruiker mee bij het hoepelen.

Alber twion

Er zijn ook grote verschillen tussen beide. Zo is de ondersteuning van de e-motion wielen op maat instelbaar (bijv. ondersteuningsniveau, links/rechts verschil) en dat van de twion niet (wel is er een eco/sport stand). De e-motion wielen kunnen meer ondersteuning bieden dan de twion wielen, ze zijn krachtiger. Het bereik van de e-motion wielen is 15 – 40 km.

twion specs      e-motion specs

Zowel de twion als e-motion kunnen een snelheid van 6km/u aan. De twion kan optioneel tot 10 km/u rijden. Daarnaast is een zeer sterk voordeel van de twion het gewicht. Eén wiel weegt slechts 6.0 kg (of 6.3 kg in de standaard uitvoering). Eén e-motion wiel weegt 10.5 kg. Daarnaast zijn de twion wielen smart: door gebruik te maken van een bluetooth technologie kan er via je smartphone gecommuniceerd worden met de wielen (voor o.a. snelheidsinstellingen, routetracking, op afstand bestuurbaar).

Hier staat een product selectiehulp – met ook aanduidingen over hoe de hoepelondersteuningen in te zetten.

Interesse in een vrijblijvende passing op lokatie, bijvoorbeeld thuis? Neem contact met ons op!

Hier vindt u meer informatie over de Alber twion en de Alber e-motion.
Neem ook eens een kijkje op www.alber.nl.

Laatste nieuws