Rea Azalea Max

Invacare biedt voor gebruikers met een hoger gewicht een kantelrolstoel aan met de naam Azalea Max.

De Rea Azalea Max is ontworpen om tegemoet te komen aan mensen met een functiebeperking en een hoger gewicht (tot 180 kg). De Rea Azalea Max beschikt over een kantelverstelling met gewichtsverplaatsing: het DSS (Dual Stability System) mechanisme. 

DSS is een zwaartepuntsverplaatsings mechanisme waardoor door het zitgedeelte van de rolstoel naar voren en beneden gaat. Voordelen van DSS zijn: 

  • Cliënt heeft niet meer het gevoel van achterover kiepen, maar voelt nu dat hij/zij in de zitunit naar voren tussen het onderframe verschuift.
  • De wielen kunnen relatief meer naar voren (omdat er geen omkiep risico is) en daarmee dichter bij het lichaam en dus beter bereikbaar voor de zelfrijder. De rolstoel rijdt daardoor gemakkelijker en lichter.

De stabiliteit van deze rolstoel wordt ook gewaarborgd door lichaamslengte compensatie in de rug en in de beensteunen; dit is vooral van belang voor mensen die zich niet of nauwelijks kunnen bewegen en moeite hebben met het veranderen van positie. 

De voorgevormde rug is tweedelig; de onder- en bovenkant zijn om te draaien, zodat gebruikers de keuze hebben tussen meer ruimte rond de borst of op de zitting. Verder heeft deze rolstoel onderbeenondersteuning en een om te bouwen voetplaat waarmee transfers vergemakkelijkt worden.

De Azalea Max is ook verkrijgbaar als duwrolstoel met kleine achterwielen, de Azalea Max Assist genaamd.


Brochures (1)

Gebruikshandleiding (1)

Service handleiding (1)

Onderdelen (1)

Testen & certificaten (1)