Invacare Blog

Tips en verhalen uit het echte leven


om het maximale uit je leven te halen met beperkte mobiliteit

Vier toegankelijke dingen om te doen in Bangkok

Bangkok
Deel deze inhoud:

In de afgelopen decennia is Thailand, en in het bijzonder Bangkok, uitgegroeid tot een zeer populaire bestemming onder toeristen.

Voorbij zijn de dagen waarin de meeste Europeanen alleen maar naar Spanje en Frankrijk keken als go-to vakantiebestemmingen. Omdat vluchten naar Zuidoost-Azië steeds betaalbaarder worden en hotels, restaurants en activiteiten geen grote aanslag op het reisbudget vormen, is het geen wonder dat steeds meer families en fun-zoekers naar Thailand reizen.

Maar hoe zit het met toegankelijkheid? In een opkomende economie, gelegen in een gebied dat niet bekend staat om zijn rolstoel toegankelijkheid – hoe doet de Thaise hoofdstad het dan in vergelijking met Europese tegenhangers? Dit artikel dient om je een overzicht te geven van vier toegankelijke dingen om te doen in Bangkok!

1-Baiyoke Tower uitkijkplatform

Het feit dat je meer dan 300 meter boven de skyline van Bangkok bent, biedt je een prachtig uitzicht op de stad die hieronder wordt uitgespreid. Wat is een betere manier om de stad te ervaren dan vanuit vogelperspectief? Tickets voor het uitkijkplatform kosten ongeveer $10 US en het platform is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

2-Chatuchak Weekend Markt

Of je nu op zoek bent naar goedkope kleding, planten, boeken of gewoon lekker street-food, de Chatuchak Weekend Markt is de place to be. Wereldwijd bekend als één van de grootste straatmarkten ter wereld heeft de Chatuchak Weekend Markt de voor de hand liggende bonus van buiten zijn. Hierdoor staat er niet veel in de weg om toegang te krijgen tot de markt. Let wel, de markt kan extreem druk worden, maar als je de tijd neemt, kun je er veel zien en doen.

3-Lumphini Park

Neem een time-out van de hectiek van de drukke straten van Bangkok en breng wat tijd door in de grootste groene ruimte van de stad. Het Park biedt bezoekers niet alleen de kans om een aantal van de grote schoonheden van Bangkok te zien, maar het maakt het ook mogelijk om te ontspannen en tot rust te komen. Gezien het feit dat het park buiten is, is het overgrote deel van het geparkeerde gebied toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met overal trottoirs.

4-Khao San Road

Als je Khao San Road niet bezoekt terwijl je in Bangkok bent, heb je Bangkok dan echt bezocht? Er is geen betere manier om te genieten van de levendigheid en diversiteit van Bangkok dan een avondtrip over deze beroemde weg te maken. Maak je klaar voor een keur aan indrukken terwijl je langs de streetfood tentjes, souvenir winkels en vele verschillende bars gaat. Khao San Road wordt alom getipt als het Backpackers Mekka en met zoveel goedkope bars en hostels is het gemakkelijk om te zien waarom dit zo is.

De enorme omvang van Bangkok maakt het onmogelijk om alle coole dingen te zien en te doen in de stad. En natuurlijk is er de toegevoegde factor dat de toegankelijkheid in Zuidoost-Azië niet op zijn  sterkste is. Maar dat gezegd hebbende doet Bangkok zeker het nodige om ervoor te zorgen dat de Thaise hoofdstad steeds meer inclusief is voor iedereen.

Als je meer reisgerelateerde artikelen wilt zien, of andere artikelen, zoals “Vijf dingen te doen in Boekarest wanneer je een fysieke beperking hebt!”  kijk verder op de Passionate People Blog.