Invacare Blog

Tips en verhalen uit het echte leven


om het maximale uit je leven te halen met beperkte mobiliteit

Vijf dingen te doen in Boekarest wanneer je een fysieke beperking hebt!

Boekarest
Deel deze inhoud:

Heb je ooit naar Boekarest, Roemenië, gewild, maar wist je niet of het daar toegankelijk is? Lees dan deze blog eens en ontdek wat de Roemeense hoofdstad aan toegankelijke plekken te bieden heeft!

Gedurende deze zomer had ik het geluk uitgenodigd te worden om Roemenië te bezoeken en ik kan zeggen dat het geweldig was. Zoveel moois, traditie en adembenemend natuurschoon wacht op jou in Oost-Europa!

Eén van de laatste bestemmingen van deze fantastische trip was Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, en wat ik daar vond was simpelweg geweldig. Dus, hierbij vijf toegankelijke dingen die je in Boekarest kunt doen.

1-  Het Parlementspaleis

Het Paleis werd gebouwd onder de regering van Nicolae Ceaușescu, maar deze heeft er nooit van kunnen genieten, omdat hij werd afgezet als Roemeens leider en vervolgens geëxecuteerd op 1ste kerstdag 1989.

Het gebouw, waaraan 20.000 arbeiders hebben gewerkt, is erg imposant. Dit Paleis is niet alleen een aanrader voor iedere bezoeker aan Boekarest, het is ook zeer toegankelijk, met drempelvrije entrees en liften in het hele gebouw. Een gids met kennis kan je er veel vertellen over de gedetailleerde aspecten van de Roemeense moderne geschiedenis.

2-  Dimitrie Gusti – Openlucht Museum

Genesteld in het hart van Boekarest, is het Openlucht Museum Dimitrie Gusti een pareltje dat je terugvoert naar de tijd voor de intreding van hedendaagse technologieën. Het grootschalige openlucht museum is nagenoeg perfect als het gaat om toegankelijkheid, omdat het vooral buiten is, op vlak terrein. Er zijn ook toegankelijke toiletten aanwezig. Het museum zelf is erg fascinerend, met gebouwen en voorwerpen die alledaags waren in het Roemenië van de laatste eeuwen.

3-  Nationaal Kunstmuseum

Wie houdt er nou niet van een gouwe ouwe kunst tentoonstelling? Vooral als het weer wat minder is en je een paar uur aan de regen wilt ontkomen. Het Nationaal Kunstmuseum is een indrukwekkend gebouw van een uitzonderlijke schoonheid! En het beste aan het gebouw is dat het volledig toegankelijk is.

4-  Parcul Cismigiu

Door een park struinen – is er iets rustgevender dan dat? Parcul Cismigiu is voor iedereen uitstekend toegankelijk waarbij veel voetpaden en bruggen toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van Boekarest en één van de mooiere plekken van de stad wilt ontdekken, dan moet je hier zeker naartoe!

5-  Unirii Square

Dit plein staat ook bekend als het Universiteitsplein en is te vinden in het centrum van Boekarest. Op dit plein staat een indrukwekkende fontein. Er is ook een groot grasveld, wat het de perfecte plek maakt om er een zomerse dag door te brengen. Dit plein heeft veel weg van het knooppunt van Boekarest, met alle (veelal rolstoeltoegankelijke) winkels dichtbij.

Deze suggesties zijn slechts een handjevol ideeën voor wat je zou kunnen ondernemen in Boekarest. De stad zelf leent zich ook prima om gewoon rond te dolen en wat op te snuiven van de cultuur en gebruiken van het land. Ik zou een bezoek aan Boekarest en de rest van Roemenië zeker aanraden als je er interesse in hebt – en het mooie is, met een beetje voorbereiding is Roemenië ook toegankelijk voor jou!