Elektrische rolstoelen

Kom dichterbij een bureau of tafel met een voorwiel aangedreven rolstoel van Invacare

Een voorwiel aangedreven rolstoel heeft als voordeel dat de zwenkwielen aan de achterkant zitten. Gebruikers hebben daardoor geen uitstekende delen van de rolstoel voor hun voeten zitten. Waardoor het mogelijk om dichterbij een bureau of tafel te komen. Ook hellingen zijn met een voorwiel aangedreven rolstoel goed te nemen.  

Invacare Storm4 elektrische rolstoel

De Invacare Storm4 is een elektrische rolstoel met achterwielaandrijving die speciaal bedoeld is voor gebruikers die hoge eisen stellen aan hun stoel wat betreft flexibiliteit...

Invacare TDX SP2 Ultra elektrische rolstoel

De elektrische rolstoel Invacare TDX SP2 Ultra is een elegante, hoogwaardige midwieler. Dit is een midwieler met vele mogelijkheden voor specials, zodat de rolstoel volledig...

Vind uw dealer

Vind uw dealer

Zoek uw dichtstbijzijnde Invacare dealer door onderstaande velden in te vullen.

Dealer map

Zoek uw dichtstbijzijnde Invacare dealer door onderstaande velden in te vullen.

Stuur ons een bericht

Wij helpen u graag! Wanneer u contact met ons wilt opnemen, vult u dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. De persoonlijke gegevens die u invult, worden niet gebruikt of opgeslagen tenzij u aangeeft met ons in contact te willen blijven. U kunt onze Invacare Privacy Policy via de link onderaan deze pagina vinden.

Als gebruiker kan er dichterbij tafels of kasten in een hoek gekomen worden ten opzichte van een middenwiel aandrijving. Bij het wegdraaien heeft een middenwiel aandrijving namelijk ruimte links en rechts nodig omdat zowel de voor als de achterkant zwenkt. Een voorwiel aandrijving heeft alleen links of rechts ruimte nodig om weg te draaien. 

Voorwiel aangedreven elektrische rolstoelen kunnen verschillende gebruikers ten goede komen. Senioren, mensen met een handicap en mensen die moeite hebben met lopen, zullen allemaal merken dat een elektrische stoel een grote opluchting kan zijn voor de dagelijkse strijd van het leven met beperkte mobiliteit. 

Graag erop uit in de stad? Een voorwiel aangedreven rolstoel maakt beklimmen van stoepjes en randen makkelijker

Voorwiel aangedreven rolstoelen hebben als voordeel dat deze erg goed obstakels kunnen nemen. Deze zal namelijk minder snel slippen of van koers afraken dan een achterwiel aangedreven rolstoel. De aangedreven wielen zullen namelijk eerst het obstakel nemen. Bij zwenkwieltjes aan de voorkant zullen deze geduwd worden door de aandrijfwielen. De kracht hierop zal dan naar voren en naar onder wijzen, waardoor je een shovel effect krijgt. Bij een omgeving zoals een stad waar er frequent stoepjes genomen moeten worden, komt een voorwiel aangedreven rolstoel dan ook echt tot zijn recht.  

Een obstakel kan in principe genomen worden als deze niet groter is dan de afstand van de grond tot de as van het voorste wiel. Dit geeft een voorwiel aangedreven rolstoel een groot voordeel omdat de aandrijfwielen, dus de voorste wielen groter zijn bij voorwiel aangedreven rolstoelen, waardoor grotere obstakels genomen kunnen worden. 

Met onze voorwiel aangedreven elektrische rolstoelen kunnen gebruikers genieten van onafhankelijkheid en comfort in verschillende omgevingen, zowel binnen als buiten. Ze zijn ideaal voor mensen die een betrouwbaar, comfortabel en geavanceerd apparaat nodig hebben dat een betrouwbare partner kan zijn in hun dagelijkse activiteiten.