Lichtgewicht / Küschall rolstoelen

Lichtgewicht / Küschall rolstoelen

Actieve rolstoelen in een duurzaam en lichtgewicht profiel

Onze manuele rolstoelen in het actieve assortiment maken deel uit van de Küschall- en XLT-families. Deze actieve rolstoelen bieden geweldige prestaties in een lichtgewicht en compact product, waardoor ze een geschikte reisgenoot zijn. De producten zijn ontworpen om aan verschillende smaken te voldoen en bieden een ruime keuze aan maatwerk. 

K-SERIES 2.0 CV07

Küschall K-Series 2.0 lichtgewicht rolstoel

De Küschall K-Series 2.0 is de iconische modulaire Küschall lichtgewicht rolstoel. Het unieke veelzijdige zitsysteem kan moeiteloos en onafhankelijk van het frame worden aangepast...

Küschall Compact 2.0 lichtgewicht rolstoel

De Küschall Compact 2.0 is de absolute standaard voor betrouwbaarheid, eersteklas kwaliteit en uitstekende functionaliteit. Küschall Compact kan eenvoudig worden aangepast aan jouw...

Küschall The KSL 2.0 lichtgewicht rolstoel

De Küschall KSL 2.0 staat voor ongeëvenaarde kwaliteit en een strak, minimalistisch ontwerp. De op maat gemaakte KSL is ontworpen voor de meer ervaren gebruiker en is volledig...

Invacare XLT lichtgewicht rolstoel

De Invacare XLT is een lichtgewicht rolstoel voor actieve gebruikers. Hij is gemaakt van titanium, heeft een vast frame en is geschikt voor dagelijks gebruik. Een vast frame...

XLT Swing rolstoel

Invacare XLT Swing lichtgewicht rolstoel

Een lichtgewicht rolstoel met wegzwenkbare beensteunen? De Invacare XLT Swing! De Invacare XLT Swing zorgt ervoor dat gebruikers goede ondersteuning krijgen en actief blijven! Het...

XLT Max rolstoel

Invacare XLT Max lichtgewicht rolstoel

De Invacare XLT Max is een vastframe rolstoel, bestemd voor dagelijks gebruik voor mensen met een hoger gewicht. Vanwege het stevige materiaal kan de de Invacare XLT Max elke dag...

Vind uw dealer

Vind uw dealer

Zoek uw dichtstbijzijnde Invacare dealer door onderstaande velden in te vullen.

Dealer map

Stuur ons een bericht

Wij helpen u graag! Wanneer u contact met ons wilt opnemen, vult u dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. De persoonlijke gegevens die u invult, worden niet gebruikt of opgeslagen tenzij u aangeeft met ons in contact te willen blijven. U kunt onze Invacare Privacy Policy via de link onderaan deze pagina vinden.

Invacare neemt gegevensbescherming serieus. Lees alstublieft ons privacybeleid voor informatie over hoe wij uw gegevens behandelen en wat uw rechten zijn.

Het actieve assortiment handbewogen rolstoelen is geschikt voor gebruikers met een actieve levensstijl en die behoefte hebben aan een duurzaam product dat tegelijkertijd in een compacte carrosserie wordt geleverd. Bij het licht en compact maken van deze rolstoelen hebben we er natuurlijk ook voor gezorgd dat ze sterk genoeg zijn, door duurzame, hoogwaardige materialen te gebruiken. Daarnaast zijn de rolstoelen verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren om optimaal comfort en maatwerk mogelijk te maken.

Twee families van actieve rolstoelen komen tegemoet aan een verscheidenheid aan gebruikersbehoeften

De Küschall-familie van actieve rolstoelen biedt een groot aantal modellen en opties, waardoor deze producten uitstekend geschikt zijn voor vele behoeften. Een onderscheidend kenmerk van dit assortiment actieve rolstoelen is hun korte zitting die gebruikers optimale mobiliteit in de bovenste ledematen geeft. 

De lichtgewicht rolstoelen van Invacare omvatten de Küschall modellen en de Invacare Titanium XLT. Lichtgewicht rolstoelen zijn handbewogen rolstoelen, speciaal bedoeld voor gebruikers die hun rolstoel in hun actieve, dagelijks leven gebruiken. In hoofdlijnen zijn er zijn 2 types lichtgewicht rolstoel verkrijgbaar:  

- Vastframe rolstoel - dit is een rolstoel waarbij alleen de wielen afgenomen kunnen worden tijdens transport. Een vastframe rolstoel is over het algemeen lichter dan een opvowubare rolstoel. Soms wordt een vastframe rolstoel verward met een sportrolstoel, maar deze rolstoelen zijn anders qua afmetingen en eigenschappen;  

- Opvouwbare rolstoel – dit is een rolstoel, die je tijdens transport kan opvouwen, ook wel inklapbare rolstoel genoemd. Dit is doorgaans een minder lichte rolstoel, dan een vastframe rolstoel.  

Een opvouwbare lichtgewicht rolstoel moet niet verward worden met een transportrolstoel. Deze laatste is bedoeld voor incidenteel gebruik en de lichtgewicht inklapbare rolstoel voor dagelijks gebruik.  

De K-series combineert prestaties en esthetiek met duurzaamheid. De K-Series is geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar compactheid, gebruiksgemak en kwaliteitsprestaties in een fantastisch uitziend product. 

De Küschall Compact is geschikt voor gebruikers met verminderde kracht die ook kan worden aangepast voor gebruikers met hemiplegie. De Küschall Compact Attract biedt het beste van twee werelden en biedt superieure rijprestaties, zeer geschikt voor gemakkelijk transport. 

Küschall Champion is een ideale optie voor regelmatige reizigers, dankzij het slanke frame, een systeem voor eenvoudig vouwen.  

Een andere optie die ‘ultralichte rolstoel’ naar een ander niveau tilt, is de KSL, die in de standaardconfiguratie slechts 7 kg weegt. 

De XLT-familie is geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar een stijve rolstoel. Het Swing-model is een geschikte optie voor dagelijks gebruik en biedt veel aanpasbaarheid aan de behoeften van de gebruiker. Het vastframe model is een ideale optie voor een stijve actieve rolstoel. Daarnaast is er nog het XLT Max-model, dat tot 180 kg kan dragen en een zitbreedte tot 60 cm biedt.