Alber e-fix E35/E36 van Invacare – Twee rolstoelen in één!

Nieuws

Alber e-fix E35/E36 van Invacare – Twee rolstoelen in één!

Met de elektrische hulpaandrijving Alber e-fix E35/E36 van Invacare heb je twee rolstoelen in één. Hoe dit werkt, lees je in dit artikel.
Alber e-fix elektrische hulpaandrijving

Om mensen langer zelfredzaam te laten zijn in hun vertrouwde handbewogen rolstoel is de Alber e-fix elektrische hulpaandrijving een perfecte oplossing.

De gebruiker kan binnen handbewogen rijden of trippelen en buiten elektrisch, waarbij een transfer niet nodig is.
Alber e-fix elektrische hulpaandrijvingMet slechts een paar onderdelen is een handbewogen rolstoel om te toveren tot een elektrische: een joystickbesturing met kleurendisplay, een accu plus houder en twee wielen met geïntegreerde motor en rem. De motor is erg stil en voorzien van een volwaardige vrijloop zodat de gebruiker bij manueel gebruik geen extra weerstand ondervindt van de motor op de wielen.

Alber e-fixOmdat de e-fix op de meeste handbewogen rolstoelen gemonteerd kan worden, kan de gebruiker rijden zoals gewend en kunnen eventuele aanpassingen zoals ortheses behouden blijven. Door de compacte wielbasis ten opzichte van een elektrische rolstoel is de draaicirkel beperkt en is goed manoeuvreren mogelijk. De besturing is eenvoudig te bedienen en is voorzien van 3 standaard rijprofielen.
Het belangrijkste verschil tussen de e-fix E35 en de E36 ligt in het gebruikersgewicht: tot maximaal 120 kg resp. 160 kg.

Unieke begeleidersbediening

Alber e-fix begeleidersbedieningVoor een begeleider is optioneel een intuïtieve begeleidersbediening beschikbaar: naast verlichtend bij het duwen en remmen zorgt deze unieke bediening ook voor het draaien! Sensoren in het handvat zorgen ervoor dat de rolstoel zelfs met één vinger kan worden bestuurd. Ook kan vanuit stilstand worden gereden zonder bij te duwen. De besturing kan bovendien met één druk op de knop omgezet worden van zelf rijden naar begeleidersbediening en weer terug.

Mobility app

Alber e-fix app

Naast de uitgebreide instellingen/informatie die men via de joystickbesturing kan doen/uitlezen, is er ook een gratis App beschikbaar. Hiermee kan men via een Bluetooth verbinding verschillende zaken uitlezen zoals bijvoorbeeld accuniveau, restcapaciteit accu, ingesteld rijprofiel, gemiddelde snelheid, afgelegde afstand.

Zelf ervaren?

Meer informatie over de Alber e-fix kun je hier vinden. 

Interesse in een vrijblijvende demo? Vraag deze dan aan via nederland@invacare.com

Langer zelfredzaam in de vertrouwde handbewogen rolstoel!