Alber viamobil V25 – Voordelen duw- en remhulp voor rolstoelen

Nieuws

Alber viamobil V25 – Voordelen duw- en remhulp voor rolstoelen

In dit artikel lees je de voordelen van het gebruik van de viamobil V25 duw- en remhulp.
Voordelen viamobil V25

Bij het gebruik van een zware rolstoel of als de begeleider van een rolstoel een beperkte lichamelijke inspanning kan leveren, kan een duw- en remhulp uitkomst bieden. De Alber viamobil V25 zorgt ervoor dat de rolstoel comfortabel en zonder veel kracht geduwd kan worden, zodat de begeleider niet te veel belast wordt. In dit artikel lees je de voordelen van dit hulpmiddel.

Over de Alber viamobil V25

De Alber viamobil V25 is een rem- en duwondersteuning die op vrijwel alle handbewogen rolstoelen te monteren is. Het hulpmiddel zorgt ervoor dat het duwen van een rolstoel eenvoudiger gaat, waardoor er minder belasting nodig is om de rolstoel te duwen. 

Voordelen viamobil V25

Om je een compleet beeld te geven van de mogelijkheden van de viamobil, hebben we hieronder de voordelen op een rij gezet. Wil je de voordelen graag zelf ervaren? Neem dan contact op met Alber om het hulpmiddel gratis en bij jou thuis uit te proberen. 

Krachtig hulpmiddel bij duwen én remmen

Wat de viamobil uniek maakt, is de kracht die het hulpmiddel kan leveren. De duw- en remhulp is zeer geschikt voor het duwen van gebruikers met een gewicht tot 160 kilo. Ook voor het duwen op een helling biedt de duwhulp krachtige ondersteuning, waarbij de benodigde kracht volledig wordt overgenomen. Bij het opgaan van een helling is geen duwkracht nodig en bij het afdalen van hellingen hoeft de rolstoel niet tegengehouden te worden. De motor is geschikt voor op- en afgaan van hellingen tot 18 graden. 

Te combineren met andere hulpmiddelen

De duw- en remhulp is te combineren met vrijwel alle handbewogen rolstoelen, waaronder lage trippelrolstoelen, kantelrolstoelen of kinderrolstoelen. Daarnaast is een combinatie met andere Alber hulpmiddelen ook mogelijk. Als je naast een duwhulp ook gebruik wilt maken van hoepelondersteuning voor zelfstandig hoepelen, kunnen beide hulpmiddelen bevestigd worden. 

Rijgemak & achteruitrij functie

Door het centrale rijwiel is het eenvoudig om te sturen. Het is ook mogelijk om met de viamobil achteruit te rijden. Dit is vooral van toegevoegde waarde in kleine ruimtes, waar je moet keren of door krappe ruimtes moet manoeuvreren. 

Makkelijk te monteren

De viamobil is makkelijk aan de rolstoel te monteren. In het begin moet er een bracket aan de rolstoel worden gemonteerd. Wanneer dit bevestigd is, is het daarna voor de meeste mensen eenvoudig om de viamobil vast en los te koppelen. Het hulpmiddel is licht en te bevestigen zonder te tillen. Bekijk hier onze instructievideo

Ook zelfstandig hoepelen

Als de viamobil aangekoppeld is, maar niet gebruikt wordt, dan staat het aandrijfwiel omhoog. Hierdoor is er geen weerstand van de viamobil bij het zelfstandig hoepelen. Er kan dus eenvoudig gewisseld worden tussen duwen en zelfstandig hoepelen. 

Duurzaam

De eerste viamobil was de V10 en dateert al van 1996. De V25 werd in 2011 op de markt gebracht. De viamobil heeft zich in die tijd uitgebreid bewezen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. De viamobil bevat een lithium ion accu. Deze accu gaat tot 20 kilometer mee en is makkelijk op te laden. Door de magnetische stekkers klikt de oplader snel op zijn plek. 

Eenvoudige bediening

De stand van de duwbeugels is ergonomisch. In combinatie met de kracht die wordt overgenomen is het duwen comfortabel en lang vol te houden. De bedieningshendel werkt met vingerbediening. De hendel hoeft maar licht ingedrukt te worden en kan door meerdere of wisselende vingers bediend worden. Als de begeleider moeite heeft om continu met één vinger de hendel te bedienen, kan er dus probleemloos gewisseld worden.

Veilig – noodstop & gecrashtest 

Wordt de bedieningshendel te hard ingedrukt? Dan zorgt de noodstop voor extra veiligheid. Daarnaast is deze begeleidersbediening gecrashtest. Bij vervoer van de viamobil kun je dit hulpmiddel dus op de rolstoel laten zitten, zonder dat dit een veiligheidsrisico met zich meebrengt. 

Vragen of gratis uitproberen?

Wil je de Alber viamobil vrijblijvend en gratis uitproberen bij jou thuis? Neem dan contact met ons op. Invacare is leverancier van Alber producten in Nederland.

De viamobil V25 is uit voorraad leverbaar.  

De viamobil V25 duw- en remhulp is gecrashtest!