Up-and-Out functie op Invacare NordBed

Nieuws

Up-and-Out functie op Invacare NordBed

Mobiliteit en onafhankelijkheid van de zorgvrager met de Up-and-Out functie op het Invacare NordBed.

De Up-and-Out functie op Invacare NordBed ondersteunt de mobiliteitsklassen A, B en C bij de transfer bij het in en uit bed gaan.

 

Met één druk op de knop maakt het inlegraam een volgorde van bewegingen waarbij de cliënt van de liggende naar de zittende positie wordt gebracht zonder dat hij onderuitglijdt in bed. Op deze manier is de cliënt in staat om zelfstandiger de transfer naar de rand van het bed te maken en kost het de zorgverlener minder fysieke inspanning.

 

Wat doet het inlegraam dan precies?

Eerst wordt de kniehoekverstelling omhoog gebracht om te voorkomen dat de cliënt naar beneden wordt geduwd in bed. Vervolgens gaat het ruggedeelte omhoog en gaat het bed naar een zithoogte van 39 cm. Als laatste beweging gaat de kniehoekverstelling weer plat. Dit helpt om de positie van het zitvlak stabiel te houden.

 

Samenvattend

De Up-and-Out functie helpt de cliënt om het bed in en uit te gaan. Voor een veilige en soepele transfer en de ondersteuning van onafhankelijkheid en mobiliteit, kunnen cliënten de Up-and-Out functie activeren. De geprofileerde inlegraamsecties passen zich dan automatisch aan naar een goede positie om de transfer in en uit bed te ondersteunen met minimale schuifkrachten.

Bekijk deze video voor meer uitleg.

 

De Up-and-Out functie is beschikbaar op het Invacare NordBed Ultra en op het NordBed Optimo (Wide)

 

Interesse in een demo met het Invacare NordBed? Neem dan contact op met Invacare – 0318 695 757 – nederland@invacare.com.