ErgoMove technologie op het Invacare NordBed

Nieuws

ErgoMove technologie op het Invacare NordBed

Onafhankelijkheid | Verminderde schuifkrachten | Actieve positie - Dit zijn kernbegrippen als het gaat om de ErgoMove technologie op het Invacare NordBed.

De nieuwe generatie Invacare bedden NordBed Ultra en Optimo (Wide) beschikt over de unieke ErgoMove technologie die cliënten comfortabel van een liggende positie naar een actieve zittende positie brengt met één druk op de knop. De actieve positie stimuleert de functies van de cliënt, zoals eten, drinken en lezen.

 

De volgorde van bewegen van het inlegraam zorgt ervoor dat de cliënt in positie blijft en niet naar beneden glijdt in bed. Dit vermindert schuiven, wrijving en drukkrachten die kunnen leiden tot het ontwikkelen van decubitus.

  • Wanneer de cliënt in het daarvoor aangegeven gedeelte van het bed zit, zorgt dit ervoor dat het bekken correct geplaatst en stabiel is om glijden te voorkomen bij verandering van instelling.
  • Draaipunten van het inlegraam komen overeen met de natuurlijke draaipunten van de heup en de knie. In combinatie met de ingebouwde auto-regressie, waarbij de rug zo wordt bewogen dat het matras niet wegglijdt, reduceert dit schuiven aanzienlijk wanneer de cliënt in zittende positie wordt gebracht.
  • Ter voorkoming van meer handen aan het bed, vermindert deze intuïtieve eigenschap de noodzaak om cliënten te herpositioneren. De geoptimaliseerde lengte van de secties van het inlegraam zijn vastgesteld naar antropometrische waarden, waardoor deze voor de meeste volwassenen geschikt is.

In het “GebruiksBoekje”, samengesteld door LOCOmotion, is ook terug te vinden hoe een goede bedverstelling (als ErgoMove) kan bijdragen aan het voorkomen van huid- en weefselschade door transfers binnen de grenzen van het bed.

 

Bekijk ook deze video en deze brochure voor meer uitleg over de ErgoMove technologie.

 

Interesse in een demo met het Invacare NordBed? Neem dan contact op met Invacare – 0318 695 757 – nederland@invacare.com.