Internationale Rolstoeldag – 1 maart 2022

Nieuws

Internationale Rolstoeldag – 1 maart 2022

Ieder jaar op 1 maart is het Internationale Rolstoeldag.
International Wheelchair Day

Ter gelegenheid van de 24e edite van Internationale  Rolstoeldag op 1 maart vinden wij het goed om extra stil te staan bij:

  • de positieve impact die rolstoelen hebben op het leven van mensen
  • de ondersteuning en zorg aan mensen die een rolstoel gebruiken 
  • de acties om de wereld toegankelijker te maken
  • de 75 miljoen mensen in de wereld die een rolstoel nodig hebben, waarvan velen er geen kunnen aanschaffen.

We hebben een lange weg afgelegd sinds de productie van de allereerste rolstoelen. Vandaag de dag kunnen we gelukkig goede voorbeelden vinden van hoe rolstoelen een positieve invloed hebben op het leven van mensen. Of het nu gaat om een handicap of ziekte, die iemands mobiliteit op korte of lange termijn beïnvloedt, moderne rolstoelen kunnen een behoorlijk positieve invloed hebben op iemands dagelijks leven. Ze stellen mensen in staat om onafhankelijkheid te krijgen of te behouden, sociale evenementen bij te wonen, deel te nemen aan sportactiviteiten en nog veel meer. 

Als toonaangevende wereldwijde fabrikant van rolstoelen en mobiliteitshulpmiddelen willen we deze Internationale Rolstoeldag graag enkele succesverhalen delen. Van onze ambassadeur Catarina Oliveira, social media influencer, en Hannah Cockcroft, meervoudig Paralympisch gouden medaillewinnaar en Küschall-ambassadeur. We belichten ook het geweldige werk dat de Free Wheelchair Mission elk jaar  levert en hoe we hen ondersteunen door betrokkenheid bij hun activiteiten te bevorderen en onze kennis en expertise te delen. 

Lees hier meer over onze ambassadeurs: https://www.invacare.eu.com/ambassadors

Lees hier meer over Free Wheelchair Mission (FWM): https://www.invacare.eu.com/ambassadors/free-wheelchair-mission

Je kunt ons ook volgen op Facebook, LinkedIn, Instagram en YouTube voor een informatie over o.a. rolstoelen en mobiliteit. 
 

"De uitdaging is niet de rolstoel. Het is de wereld rond de rolstoel".
Catarina Oliveira, Invacare ambassadeur