Invacare klaar voor indiensttreding MDR

Nieuws
Dinsdag 23, februari

Invacare klaar voor indiensttreding MDR

Op 26 mei 2021 wordt de MDR van kracht en Invacare is er klaar voor!
MDR

Met de nieuwe wetgeving Medische Hulpmiddelen (MDR2017/745) die op 26 mei aanstaande van kracht wordt voor de medische hulpmiddelen in klasse I, is Invacare de afgelopen jaren bezig geweest om zijn medische hulpmiddelen te laten voldoen aan deze nieuwe wetgeving. 

De nieuwe wetgeving Medische Hulpmiddelen heeft o.a. de rol bepaald  van iedere speler die zich begeeft in/op de markt van de medische hulpmiddelen en daarbij verplichtingen per rol weergegeven. Per 26 mei 2021 dient iedere speler te voldoen aan deze verplichtingen.

Invacare kan met trots aangeven dat zij klaar zijn voor de indiensttreding van de MDR per 26 mei 2021. Alle medische hulpmiddelen klasse I, geproduceerd en/of geleverd door Invacare voldoen aan de verplichtingen van de MDR. Dit is o.a. terug te zien op de nieuwe Declarations of Conformity afgegeven voor onze producten, de product labels en de gebruikers handleidingen. 

Mocht u vragen/opmerkingen hebben over de nieuwe wetgeving Medische Hulpmiddelen dan kunt u contact opnemen met R. Hoogendorp, Commercial Quality Specialist EMEA op rhoogend@invacare.com.
 

Alle medische hulpmiddelen klasse I, geproduceerd en/of geleverd door Invacare voldoen aan de verplichtingen van de MDR