Invacare sluit aan bij het Care Resources Protocol

Nieuws

Invacare sluit aan bij het Care Resources Protocol

Invacare is nu ook toegetreden tot de groep leidende bedrijven in de zorgsector, die zich hebben verenigd in het Care Resources Protocol.
CRP

Dealers en fabrikanten in de zorgsector werken samen in het "Care Resources Protocol", een uniform datamodel dat de zorg en ondersteuning voor personen die gebruik maken van zorghulpmiddelen zal transformeren. Het Care Resources Protocol maakt naadloze integratie van data mogelijk in de hele industrie door het gebruik van één taal, waardoor functies zoals remote monitoring, automatische diagnose, noodgevallen en real-time communicatie tussen de gebruiker en hun zorgverlener mogelijk zijn. Het breed aangenomen protocol maakt het delen van gegevens van scootmobielen, elektrische rolstoelen en andere apparaten mogelijk, wat de weg vrijmaakt voor onmiddellijke toegang tot ondersteuning en hulp in geval van nood.
 
"Onze missie met het Care Resources Protocol is om zorgverleners en individuen te voorzien van een betrouwbaar, uitgebreid en gestroomlijnd datamodel voor het bieden van zorg en ondersteuning aan gebruikers van zorgbronnen", aldus een woordvoerder van één van de fabrikanten. "Met de zorgsector die één taal omarmt, hopen we de kwaliteit van leven te verbeteren voor personen die mobiliteits- en stationaire hulpmiddelen gebruiken en hun zorgverleners."
 
Het protocol maakt ook waardevolle gegevensverzameling en analyse mogelijk, waardoor dealers, fabrikanten en zorgverleners inzichten en informatie krijgen die hen in staat stellen de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden aan hun cliënten. Het Care Resources Protocol verbetert de gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie van mobiliteits- en stationaire hulpmiddelen, waardoor het gemakkelijker is dan ooit tevoren. De vereniging 'Care Resources Protocol' zal zelf geen gegevens delen of opslaan, maar zal het protocol aan haar leden leveren en zij zullen in staat zijn gegevens in de hele industrie op een gestandaardiseerde manier met elkaar te delen.
 
De lancering van het Care Resources Protocol markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de zorgsector. Dit protocol is erop gericht de manier waarop zorg en ondersteuning aan individuen wordt geboden, te transformeren. Of het nu gaat om monitoring voor veiligheid, optimalisatie van prestaties of verbetering van gegevensverzameling en -analyse, het Care Resources Protocol is een gamechanger die belooft een echt verschil te maken in het leven van gebruikers van zorgbronnen en hun zorgverleners.
Invacare was mede-bedenker van het Care Resources Protocol en is nu ook toegetreden tot de groep leidende bedrijven in de zorgsector, die zich in dit Protocol, een gezamenlijk non-profit initiatief dat een grote stap voorwaarts betekent voor de industrie, hebben verenigd.
 

"Doe met ons mee om innovatie te stimuleren en de patiëntenzorg te verbeteren."