Invacare sponsor van (S)Cool on Wheels van Fonds Gehandicaptensport

Nieuws

Invacare sponsor van (S)Cool on Wheels van Fonds Gehandicaptensport

Invacare is in 2021 sponsor van (S)Cool on Wheels van Fonds Gehandicaptensport.
(S)Cool on Wheels - Fonds Gehandicaptensport

Voor 2021 heeft Invacare fondsen beschikbaar gesteld voor het geven van vijf clinics (S)Cool on Wheels. Deze zijn intussen allemaal gegeven en waren een succes!

SoW

In totaal hebben 125 leerlingen een clinic (S)Cool on Wheels gehad van John Licht. Zij hebben veel geleerd over hoe het is om met een handicap te leven en te sporten en hebben (nog) meer respect gekregen voor mensen met een handicap. Volgens de betrokken leerkrachten waren er heel veel positieve reacties van leerlingen tijdens en na de clinics: ‘Dit was de leukste gymles ooit!’ was één van de gehoorde reacties.
 
In verband met de coronamaatregelen konden er helaas geen medewerkers van Invacare bij de clinics aanwezig zijn. Wij hopen dat dit in de toekomst weer mogelijk wordt en zijn er trots op een bijdrage te kunnen leveren aan dit project.

SoW Over (S)Cool on Wheels         

(S)Cool on Wheels(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject waarbij een docent in de klas laat zien hoe het is om een handicap te hebben. Leerlingen leren daardoor spelenderwijs dat als je een handicap hebt heel erg veel mogelijk is! Ze ervaren zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten en gaan met elkaar de uitdaging aan tijdens een potje rolstoelbasketbal. Ook gaan ze, na het zien van indrukwekkende voorbeelden, met elkaar in discussie over hoe het is om met een beperking te leven.

 

‘Dit was de leukste gymles ooit!’