Invacare tilbanden – voor iedere zorgvraag

Nieuws

Invacare tilbanden – voor iedere zorgvraag

De range tilbanden van Invacare biedt een oplossing voor gebruik bij ieder lichaam en iedere zorgvraag.

De benamingen tilband, tilmat, liftmat en sling worden veelal door elkaar gebruikt en verwijzen naar het hulpmiddel dat ondersteunt bij de transfer met een actieve of passieve tillift . De exemplaren van Invacare staan allemaal garant voor een comfortabele en veilige transfer voor iedereen met een functiebeperking. Ze zijn in samenwerking met ergotherapeuten en fysiotherapeuten ontworpen om zeker te zijn van de juiste vorm en ondersteuning.

 

Het gebruik van een tilband in combinatie met een tillift komt veelvuldig voor in allerlei zorgsituaties met cliënten in Mobiliteitsklassen C, D en E*. Het kan o.a. ondersteunen bij handelingen binnen de grenzen van het bed, bij beweging van een zittende naar een zittende houding, bij ligtransfers en bij de toiletgang.

 

Invacare tilbanden zijn verkrijgbaar in soorten en maten. Denk daarbij aan de tilbanden voor het toilet, bij amputaties, met en zonder hoofdondersteuning. Voor ieder lichaam en gewicht is er een juiste tilband. Daarbij kan er ook nog gekozen worden uit 3 soorten stof:

  1. Polyester voor de gewone transfers, deze tilband is makkelijk aan te brengen omdat het glad materiaal is;
  2. Spacerstof voor de verblijfsband, zodat de client er de hele dag op kan zitten;
  3. Netstof voor de transfer naar bad en/of douchestoel.

Wil je meer weten over Invacare tilbanden? Kijk dan hier en/of neem dan contact op met Invacare – 0318 695 757 – nederland@invacare.com.

Informatie over Invacare liften:

- Passieve tillift: Birdie EVO en Birdie EVO Compact 

- Actieve tillift: ISA Compact en ISA Plus

 

*Bron: Het GebruiksBoekje, Goed Gebruik van Hulpmiddelen door LOCOmotion, Hanneke J.J. Knibbe en Nico E. Knibbe