InvaSoft Hybrid-matras van Invacare ontvangt prestigieuze Duitse design prijs

Nieuws

InvaSoft Hybrid-matras van Invacare ontvangt prestigieuze Duitse design prijs

Invacare is onlangs opnieuw beloond voor zijn innovatieve aanpak tijdens de German Design Awards – deze keer met de InvaSoft Hybrid-matras.
InvaSoft Hybrid

Invacare is onlangs opnieuw beloond voor zijn innovatieve aanpak tijdens de German Design Awards – deze keer met de InvaSoft Hybrid, de eerste pomploze, dynamische ligondersteuning van Invacare. Het kreeg een speciale vermelding voor zijn "uitstekende ontwerpkwaliteit" in de medische, revalidatie en gezondheidszorg-categorie van een panel van gerenommeerde internationale juryleden die baanbrekende ontwerpprestaties in allerlei sectoren eren. De jury was zelfs zo "onder de indruk van de kwaliteit van innovatie", dat de InvaSoft Hybrid ook is genomineerd voor de German Innovation Awards 2022!

InvaSoft Hybrid werd met succes gelanceerd in 2021, waarbij de effectiviteit al onderbouwd was door onafhankelijke tests, uitgevoerd door Berlin Cert. Hieruit blijkt dat InvaSoft Hybrid superieure prestaties laat zien en beter presteert dan alle vergelijkbare hybride ligondersteuningen. Dick Schilstra en Fábio Pinto, die nu ook de prestigieuze German Design Award Special 2022 hebben ontvangen, zijn uiteraard enorm blij.

Dick Schilstra, Group Product Manager, schreef: 
'InvaSoft Hybrid is het resultaat van een driejarig onderzoeks- en ontwikkelingsproject met uitgebreide samenwerking met specialisten op het gebied van weefsel levensvatbaarheid om een baanbrekend product te leveren dat meer dan 4 miljoen mensen in heel Europa kan helpen die getroffen zijn door decubitus. Ik ben er erg trots op dat het team een product heeft ontwikkeld dat in staat is om de belangrijkste beïnvloedende factoren van de ontwikkeling van decubitus op zo'n innovatieve manier aan te pakken.'

Fábio Pinto, Design and Development Engineer, merkte op:
'Het was een interessante uitdaging om met verschillende materialen te werken en het was een fantastische prestatie van het team om de ideeën tot leven te zien komen. Ik geloof echt dat we een uitstekend ontwerp hebben afgeleverd dat alleen maar wordt bevestigd door het succes bij de German Design Award.'

InvaSoft Hybrid wordt geproduceerd op de Britse productielocatie van Invacare in Zuid-Wales, waar het onlangs ook nog tweede werd in de categorie Innovatie tijdens de Make UK Manufacturing Awards 2021 voor het creëren van deze volledig hybride dynamische matras. InvaSoft Hybrid beschikt over de nieuwste en meest geavanceerde hybride technologie, waaronder:

  1. Acht automatisch aangepaste luchtcellen bieden reactieve druk
  2. Unieke noedellaag helpt bij het beheren van het microklimaat
  3. Drie inlaten aan weerszijden genereren een venturi-effect
  4. 5° schuine hielsectie met anti-afschuiflaag

Lees hier meer over de InvaSoft Hybrid.
 

Invasoft Hybdrid is de pomploze, dynamische ligondersteuning van Invacare