Kantelen met lussen - Invacare Birdie EVO

Nieuws

Kantelen met lussen - Invacare Birdie EVO

Met de Birdie EVO, de passieve tillift van Invacare, is het veranderen van positie bij een transfer eenvoudig.

Een passieve tillift is een veilige manier om een cliënt te kunnen verplaatsen als deze geen functionele mogelijkheden meer heeft om steun te nemen op de benen. Bij goed gebruik van de tillift, wordt ook ernstige fysieke belasting van de verzorger op verantwoorde wijze voorkomen.Bij de inzet van een passieve lift zijn een aantal elementen van grote invloed op effectief en comfortabel tillen:

  1. De keuze van een passende en goed ondersteunende tilmat zorgt ervoor dat er geen lokale druk ontstaat op het lichaam. Daarnaast voelt de cliënt zich bij een goed passende tilmat veiliger en vertrouwder in de afhankelijke houding waarin hij/zij zich bevindt.
  2. Wanneer een cliënt aan het juk van de tillift wordt getild, heeft de stabiliteit en omvang van het juk invloed op de transfer. De Birdie EVO is uitgevoerd met de Slow’R. Dit is een demper die ervoor zorgt dat het juk geen onnodige links-rechts bewegingen maakt. Bij het gebruik van een kanteljuk (niet van toepassing op een lus gebaseerde tillift) wordt het kanteljuk vaak als groot en indrukwekkend ervaren door de cliënt.
  3. Bij het gebruik van lussen is het erg eenvoudig een goed eindpositie te krijgen zonder dat daarbij aan het juk of de cliënt hoeft te worden geduwd of gedraaid. Bij het verrichten van een tilhandeling weet de verzorger of de cliënt van bijv. zit naar lig of vice versa moet worden verplaatst. De lussen van de tilmat kunnen eenvoudig worden gevarieerd om lengte en omvang van de cliënt te kunnen finetunen en de eindpositite van de gebruiker te bepalen. Invacare heeft een eenvoudige implementatietool ontwikkeld waarmee door zorgverleners eenvoudig de meest ideale wijze van tillen kan worden gerapporteerd en overgedragen.

NB. Het is mogelijk om bij de de Birdie EVO een breder juk of vierpuntsjuk te combineren. Dit is alleen nodig bij specifieke casussen waarbij obesiteit en extreme pijn van toepassing zijn.Interesse in een demo of passing en/of in de implementatietool voor Invacare tilliften? Neem dan contact op met Invacare: 0318 695 757 – nederland@invacare.com.