Küschall K-Series - uniek onder actief rolstoelen

Nieuws

Küschall K-Series - uniek onder actief rolstoelen

De Küschall K-Series is een unieke rolstoel; met de kwaliteiten van een vast frame rolstoel én instelbaar qua zithouding aan de wensen/eisen van de cliënt. Je leest er hier meer over.
Küschall K-Series

De Küschall K-Series is uniek onder de actief rolstoelen. Hij heeft een vast frame met een qua wig en zwaartepunt aanpasbare zitmodule.

Het vaste frame vast heeft een vast balhoofd. Dit zorgt voor optimale energie efficiëntie waardoor de energie naar het rijden gaat. Het voorwiel zwenkt goed en gelijkmatig. Dit is bij vouwframes of frames met een instelbaar balhoofd anders; daar gaat energie verloren aan bewegende delen of een balhoofd dat uit het lood raakt (bv bij tegen een drempel rijden). 

De zitmodule is variabel instelbaar. De zithoek/wig is instelbaar en ook het kantelmoment/hoe actief de stoel ingesteld wordt is instelbaar - er zijn 5 zwaartepunt instellingen; zie ook deze video. Dit is een voordeel bij veranderende houding van een cliënt of wensen ten aanzien van activiteiten. 

Küschall principe

Dit alles maakt de Küschall K-Series uitermate goed inzetbaar bij:

  • Een progressief ziektebeeld;
  • Revalidatie; 
  • Een complexere zithouding/als ‘zitten heel precies komt’; 
  • Als houding wijzigt of men het nog niet precies weet;
  • ‘Veilig’ adviseren; men kan naderhand de zithouding nog aanpassen. 

De Küschall K-Series is zeer geschikt als “eerste stoel’ in en na revalidatie. Daarnaast is de K-Series gunstig voor herinzet, want hij heeft de kwaliteiten van vast frame rolstoel én is instelbaar qua zithouding aan de wensen/eisen van de cliënt. Dit is een voordeel t.o.v. een frame op maat.

Bekijk ook de video over de Küschall K-Series: 

"Zeer geschikt als “eerste stoel’ in en na revalidatie en ook voor herinzet!"