In Memoriam Steven Maassen

Nieuws

In Memoriam Steven Maassen

In memoriam geschreven door Jacques van den Groenendaal
In Memoriam Steven Maassen

Afgelopen donderdag 3 juni 2021 is onze zeer gewaardeerde oud collega Steven Maassen overleden op 65-jarige leeftijd. Hieronder een memoriam geschreven door Jacques van den Groenendaal, Sales manager bij Invacare:

18 jaar geleden schudde Steven mij voor het eerst de hand. Hij werkte al even bij Invacare en ik kwam net kijken. Hij ging mij inwerken in de regio die ik zou gaan bedienen, een regio die hij tijdelijk had overgenomen van een vertrokken collega. Intensieve weken zorgden ervoor dat ik veel met hem op pad was en hem meer en meer ging waarderen. Dit om zijn grote technische kennis, het vermogen om rustig te blijven en alles over te hebben voor de eindgebruiker van ons product. “Daar moet je het voor doen” zei hij tegen mij. “Iedere Küschall, elektrische rolstoel of zelfs een Vortex systeem helpt iemand meer te genieten van zijn dag.” Dag en nacht stond hij klaar om dit voor elkaar te krijgen, soms wel met 80.000 km na 1 jaar op de teller van de auto en het weekend ook prima.

Als ergotherapeut van origine wist ik dat natuurlijk wel, maar Steven had het vermogen dat belang ook bij een fabrikant van hulpmiddelen te onderstrepen en uit te dragen. Of dat nu was bij een technische training voor monteurs, een meer functionele training voor technisch adviseurs,  op een beurs met eindgebruikers of binnen Invacare: de eindgebruiker stond centraal.

Als er ergens met een dealer of eindgebruiker een probleem was loste hij het op met zijn kennis, een special met een elektrische rolstoel geen probleem. De oplossing werd gemaakt, MDD of MDR en convenanten: nooit van gehoord in die tijd. “Kom we gaan naar Arie K. en Henk B. om het te regelen, komt goed.” Genieten dat deden we ook, een goede afwisseling van de lange intense dagen zowel in Nederland of waar dan ook in Europa. Steven heeft mij wegwijs gemaakt in de wonderlijke wereld van Invacare. “Kom” zei hij “dan we gaan even naar Duitsland om dit en dit te bespreken voor de G40”, of naar Denemarken voor het Etude bed, Zwitserland voor een afspraak met Rainer Küschall en naar Zweden voor een verandering op de Rea 703LX of de Spinner en ga zo maar door.

Overal kenden ze hem en mij daarna ook. Dat was niet alleen handig als ik iets wilde regelen, maar kwam ook van pas als we een klantenreis hadden naar 1 of meerdere fabrieken. Als geen ander kon hij dan de combinatie aanbrengen van inhoudelijke product aspecten van de fabriek en de gezelligheid in hotel Möckelsnäs Herrgård bij Diö. Genieten met collega’s en klanten, met kleine oogjes in de ochtend op de Invacare stand in Düsseldorf of Utrecht om weer een mooie dag te hebben met innovatieve middelen voor zijn eindgebruikers.

Steven heeft in totaal 19 jaar bij Scandinavian Mobility en Invacare gewerkt in vele verschillende functies in Techniek en Sales. In al die jaren is hij voor mij, en vele anderen, een vraagbaak geweest over onze producten, de markt en mogelijke strategieën. Altijd met een waardevolle inbreng en een duidelijke mening. Tijdens de ziekte jaren dat hij nog werkzaam was bij ons heb ik hem nog intenser leren kennen daar hij in mijn team zat. In 2016 moest hij stoppen met werken nadat hij al verschillende jaren ziek was en het niet meer lukte. Het moeten stoppen bij zijn geliefde Invacare viel hem zwaar, zeer zwaar. Niet alleen om zijn contacten en collega’s, sommigen al 19 jaar, maar het allermeeste om de middelen en de eindgebruikers. In de jaren daarna, als we elkaar nog zagen of spraken was dat het onderwerp wat altijd terug kwam en wat hem nog steeds zwaar viel.

Steven is na een lange ziekte periode overleden en laat zijn vrouw en 2 kinderen achter.

We missen mensen zoals Steven in onze markt en, hapsnurker, ik ook.

Steven had veel technische kennis, het vermogen om rustig te blijven en hij had alles over voor de eindgebruiker.