Wheelchair Mafia test Alber e-motion DuoDrive van Invacare

Nieuws

Wheelchair Mafia test Alber e-motion DuoDrive van Invacare

Deze testvideo over de Alber e-motion DuoDrive toont de ins and outs van het gebruik van deze hulpaandrijving.
Wheelchair Mafia test Alber e-motion DuoDrive

Thomas van Wheelchair Mafia testte de Alber e-motion DuoDrive op de testbaan bij de Fietser in Ede. Ondanks dat hij liever zijn eigen armkracht gebruikt was Thomas erg te spreken over het gemak van de Alber e-motion DuoDrive.

Het concept van de e-motion DuoDrive is eenvoudig: de DuoDrive wielen kunnen met behulp van twee brackets met bijna elke standaard rolstoel gecombineerd worden. Tijdens het rijden meten ingebouwde sensoren de aandrijfbeweging op de hoepel en voorziet de gebruiker van de gewenste motorondersteuning. Hierdoor kan de rolstoel met zeer weinig inspanning bewogen, gestuurd en geremd worden. Zo worden spieren en gewrichten beschermd en wordt het doel veilig en ontspannen bereikt. De e-motion DuoDrive heeft twee ondersteuningsniveaus voor binnen en buiten en rijondersteuning kan individueel worden ingesteld.

Met de e-motion DuoDrive kunnen daarnaast langere afstanden afgelegd worden in cruise modus zonder de hoepel te gebruiken. Alleen nog maar via de hoepels sturen, de aandrijving doet de rest! Dit betekent twee typen aandrijvingen waartussen op elk moment te schakelen is, afhankelijk van de behoefte: cruise modus of hoepelondersteuning. En bovendien erg gemakkelijk door de draadloze DuoDrive besturingsunit.

De testvideo van Wheelchair Mafia zie je hier:

Meer info over de Alber e-motion DuoDrive is hier te vinden. 

"Wij waren zeer te spreken over de Alber e-motion DuoDrive van Invacare"