Zeta slimme scootmobiel biedt veel voordelen via open IoT platform Invacare

Nieuws

Zeta slimme scootmobiel biedt veel voordelen via open IoT platform Invacare

De tijd is rijp voor de introductie van de eerste slimme scootmobiel van Invacare, met Zeta technologie voor de Orion en Comet.
Slimme scootmobielen met Zeta connectivity

Connected producten bieden grote voordelen aan gebruikers en leveranciers van hulpmiddelen. Vandaar dat Invacare enkele jaren geleden een strategie hiervoor heeft opgezet en zijn er inmiddels al miljoenen zijn geïnvesteerd in research & development van een connected hulpmiddelen platform. Nu is de tijd rijp voor de introductie van de eerste slimme scootmobiel van Invacare die gebruik maakt van dit platform d.m.v. de Zeta technologie voor de Orion en Comet.

De kracht van samenwerking

Invacare werkt op het gebied van connectiviteit nauw samen met gerenommeerde partners zoals Conneqtech, DOMO en KPN. De slimme scootmobiel met Zeta technologie is het eerste mobiliteitsproduct dat op dit platform aangesloten is en er zullen er vele volgen. In de wereld van connectiviteit geldt: des te meer er samengewerkt wordt, des te meer er bereikt kan worden. Invacare verwelkomt samenwerking met andere partijen in de keten, zoals andere fabrikanten of hulpmiddelenleveranciers. Des te meer producten er aangesloten worden, des te efficiënter kunnen bijvoorbeeld vloten gemanaged worden of overgaan van 1 leverancier naar een andere. 
Connectiviteit is dus niet meer iets om op de roadmap te zetten voor in de toekomst bij hulpmiddelen. Het kan nu al geïmplementeerd worden. Invacare heeft al veel geleerd de afgelopen jaren op dit gebied en dat zet zij graag in om samen met haar klanten stappen te maken.

Efficiënt vlootbeheer dankzij Invacare scootmobielen met Zeta technologie

Invacare heeft voor de hulpmiddelleverancier een dashboard ontwikkeld waarin real-time de met Zeta technologie connected scootmobiel vloot beheerd kan worden. Op basis van dit dashboard kan service die volledig is afgestemd op de klant aangeboden worden:

  • Zo kan er gekeken worden welk type accu het meest geschikt is voor de gebruiker: rijdt deze vaak maar korte afstanden of juist minder vaak en langere afstanden?
  • Er kan op maat advies gegeven worden aan de gebruiker over hoe het beste de accu te laden, zodat de accu duurzamer en langer gebruikt kan worden.
  • Het geeft inzicht in eventuele storingen, zo kan er gericht een monteur op pad gestuurd worden: direct naar de juiste locatie met de juiste onderdelen/kennis. Zo stijgt het aantal first-time-right reparaties.
  • Er is inzicht in het gebruik, zodat er beter inzicht is in wat onder garantie valt en wat niet. 
  • Daarnaast kan er gemakkelijk gezien worden wanneer het tijd is voor preventief onderhoud
  • In het geval dat de gebruiker de optie “locatie delen” heeft geactiveerd, kan Zeta ook helpen bij het opsporen van de scootmobiel in het onvoorziene geval van diefstal en weet men waar iemand stil staat met pech.

Slimme Invacare scootmobiel biedt zekerheid aan gebruiker

Zeta biedt veel voordelen voor de gebruiker van de scootmobiel. De gebruiker kan door middel van een App eenvoudig op afstand zien wat de accu status is. Men weet dus altijd hoe ver er gereden kan worden. Dit geeft geruststelling op de meest gestelde vraag onder scootmobiel rijders “kom ik nog wel thuis?”. Zo kan men onbezorgd op weg. Dit ook ter geruststelling van familieleden. Tevens geeft de app meldingen als de accu opgeladen moet worden of eventuele storingen door. Daarnaast kan er optioneel gekozen worden voor een locatievolgsysteem, zodat de locatie gedeeld kan worden. Een geruststelling als men niet meer weet waar de scootmobiel geparkeerd was. En mocht er onverhoopt service of hulp nodig zijn, dan is de locatie bekend bij de scootmobiel leverancier of familie en kan deze snel ter plekke zijn om het probleem op te lossen. Tevens kan men zelf bijhouden hoeveel er gereden wordt.

Hoe werkt het? 

Alle Invacare scootmobielen uit de Comet en Orion lijn kunnen vanaf januari 2022 uitgerust worden met Zeta technologie. De Zeta module is eenvoudig aan te sluiten en maakt door middel van de door KPN gefaciliteerde IoT oplossing verbinding via het 4G netwerk.

Meer informatie?

Ben je geïnteresseerd in Zeta of in het Invacare hulpmiddelenplatform? Neem dan contact op met Jacques van den Groenendaal, jvdgroenendaal@invacare.com tel. 06 50274748. 

Ook kun je hier meer lezen: 

Over Invacare

Invacare ontwerpt, produceert en verkoopt hulpmiddelen voor mensen met een beperking, mensen die een zorgbehoefte hebben en mensen die hulpmiddelen gebruiken bij het uitvoeren van diensten in de zorg. Invacare is een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf, met een Nederlandse verkoopvestiging in Ede. 

De scootmobiel gebruiker kan onbezorgd op weg!