Zuurstof analysers

Zuurstof analysers

Invacare’s O2 analyser maakt het eenvoudig om zuurstof concentratoren te checken

De prestaties van zuurstof concentratoren controleren is onmisbaar om er zeker van te zijn dat cliënten de juiste hoeveelheid en concentratie zuurstof toegediend krijgen van hun zuurstoftherapie. Om deze controles eenvoudiger te maken bieden wij een 3-in-1 O2 analyser aan. Hier volgt meer uitleg. 

De Invacare Check O2 Plus is een meetinstrument, dat alle belangrijke parameters controleert van de zuurstofconcentratoren. Het controleert zuurstofconcentratie, zuurstofflow en de...

Vind uw dealer

Vind uw dealer

Zoek uw dichtstbijzijnde Invacare dealer door onderstaande velden in te vullen.

Dealer map

Zoek uw dichtstbijzijnde Invacare dealer door onderstaande velden in te vullen.

Stuur ons een bericht

Wij helpen u graag! Wanneer u contact met ons wilt opnemen, vult u dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. De persoonlijke gegevens die u invult, worden niet gebruikt of opgeslagen tenzij u aangeeft met ons in contact te willen blijven. U kunt onze Invacare Privacy Policy via de link onderaan deze pagina vinden.

Wanneer je iemand vraagt welk element zij associëren met lucht, dan is het antwoord vaak “zuurstof”. In realiteit bestaat lucht slechts voor 21% uit zuurstof; de andere elementen die lucht maken zijn nitrogeen (ongeveer 78%) en kleine hoeveelheden andere elementen als argon, carbon dioxide, hydrogeen en een paar andere.  

De manier waarop een zuurstof concentrator werkt is dat het lucht opneemt, samenperst, overige gassen verwijdert (behalve zuurstof uiteraard) en de gezuiverde zuurstof afgeeft aan de gebruiker. Daarom is één van de taken van zuurstof analysers om de puurheid / concentratie van de afgegeven zuurstof te controleren.  

Een ander belangrijk meetpunt is de flow rate. Dit verwijst naar de hoeveelheid zuurstof die de concentrator aan de gebruiker kan afgeven. Dit wordt doorgaans gemeten in liter per minuut (LPM) en is ook een waarde die artsen gebruiken om te hoeveelheid zuurstof te bepalen voor de juiste individuele therapeutische doeleinden. De tweede functie van onze analyser is daarom om te checken of de concentrator de juiste flow afgeeft. 

De derde waarde die onze analyser meer is de uitgaande druk. Dit betreft de druk van de zuurstofflow die aan de gebruiker afgegeven wordt. Denk hierbij aan stromend water uit de kraan; het water heeft voldoende druk nodig om goed door te kunnen lopen. 

Gebruiksvriendelijke, draagbare zuurstof analyser, combineerbaar met alle zuurstof concentratoren

De zuurstof analyser is in feite een 3-in-1 apparaat dat gegevens geeft over alle parameters van zuurstof concentratoren die technici moeten checken. Dit instrument meet zuurstof concentratie, flow rate en uitgaande druk en kan voor iedere concentrator gebruikt worden. Verder heeft de analyser geen kalibratie nodig, heeft hij een zelf diagnostische functie en is het een efficiënte en kostenbesparende manier om zuurstof concentratoren te checken. 

De analyser heeft slechts twee knoppen waardoor hij eenvoudig te bedienen is. Hij loopt op twee AA batterijen die wel 16.000 tests meegaan. Om het leeglopen van de batterijen tegen te gaan, schakelt het toestel zichzelf automatisch uit.  

Een verbindingsslang en beschermhoesje zijn inbegrepen.