Zuurstof analysers

Zuurstof analysers

Eenvoudig zuurstofconcentratoren checken met een Invacare zuurstofmeter

Wanneer mensen wordt gevraagd welk element ze associëren met lucht, antwoorden ze meestal 'zuurstof'. In werkelijkheid bestaat lucht echter voor slechts voor ongeveer 21% uit zuurstof. De andere elementen van het gasmengsel dat lucht vormt, zijn stikstof (ongeveer 78%) en minimale hoeveelheden andere elementen zoals argon, kooldioxide en waterstof. Een zuurstofconcentrator zuigt omgevingslucht aan, comprimeert deze, verwijdert de meeste andere gassen (behalve zuurstof) en geeft deze af. Eén van de functies van een zuurstofmeter is om de zuiverheid van de zuurstof te controleren die een concentrator afgeeft. Onmisbaar dus, om er zeker van te zijn dat gebruikers de juiste hoeveelheid en concentratie zuurstof toegediend krijgen van hun zuurstoftherapie.

Vind uw dealer

Vind uw dealer

Zoek uw dichtstbijzijnde Invacare dealer door onderstaande velden in te vullen.

Dealer map
Stuur ons een bericht

Wij helpen u graag! Wanneer u contact met ons wilt opnemen, vult u dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. De persoonlijke gegevens die u invult, worden niet gebruikt of opgeslagen tenzij u aangeeft met ons in contact te willen blijven. U kunt onze Invacare Privacy Policy via de link onderaan deze pagina vinden.

Een ander belangrijk meetpunt is de flow rate. Dit verwijst naar de hoeveelheid zuurstof die de concentrator aan de gebruiker kan afgeven. Dit wordt doorgaans gemeten in liter per minuut (LPM) en is ook een waarde die artsen gebruiken om te hoeveelheid zuurstof te bepalen voor de juiste individuele therapeutische doeleinden. De tweede functie van onze analyser is daarom om te checken of de concentrator de juiste flow afgeeft. 

De derde waarde die onze analyser meer is de uitgaande druk. Dit betreft de druk van de zuurstofflow die aan de gebruiker afgegeven wordt. Denk hierbij aan stromend water uit de kraan; het water heeft voldoende druk nodig om goed door te kunnen lopen.Gebruiksvriendelijke, draagbare zuurstof analyser, combineerbaar met alle zuurstof concentratoren

De zuurstof analyser is in feite een 3-in-1 apparaat dat gegevens geeft over alle parameters van zuurstof concentratoren die technici moeten checken. Dit instrument meet zuurstof concentratie, flow rate en uitgaande druk en kan voor iedere concentrator gebruikt worden. Verder heeft de analyser geen kalibratie nodig, heeft hij een zelf diagnostische functie en is het een efficiënte en kostenbesparende manier om zuurstof concentratoren te checken. 

De analyser heeft slechts twee knoppen waardoor hij eenvoudig te bedienen is. Hij loopt op twee AA batterijen die wel 16.000 tests meegaan. Om het leeglopen van de batterijen tegen te gaan, schakelt het toestel zichzelf automatisch uit.  

Een verbindingsslang en beschermhoesje zijn inbegrepen.