Over Invacare

Invacare ontwerpt, produceert en verkoopt hulpmiddelen voor mensen met een handicap, ouderen en mensen die hulpmiddelen gebruiken bij het uitvoeren van diensten in de zorg. Voorbeelden hiervan zijn rolstoelen, scooters, verpleegbedden, patiënten liften en sanitaire hulpmiddelen. Invacare is een wereldwijde speler. In Nederland staat het Invacare kantoor in Ede. Hiervandaan biedt Invacare landelijk haar diensten aan op het gebied van product advies, informatievoorziening en technische service.

Invacare levert niet direct aan eindgebruikers, maar aan dealers en winkels. Deze dealers en winkels zijn ook het eerste aanspreekpunt voor gebruikers als het gaat om het verkrijgen van onze hulpmiddelen en service hieraan. Uw dichtstbij zijnde dealer kunt u hier vinden: /nl/vind-uw-dealer .
We leveren producten die vergoed worden (WMO & WLZ) en ook producten voor de particuliere verkoop. Woont u thuis en wilt u een vergoeding aanvragen voor uw hulpmiddel? Dit gaat via de gemeente (via de wet WMO).  Kies uw hulpmiddel zelf en vraag dat daarna aan bij het WMO-loket van uw gemeente. Daar kunt u altijd hulp bij inroepen, bijvoorbeeld van uw ergotherapeut of van Invacare. De regels veranderen regelmatig en verschillen tussen gemeenten. Vraag daarom goed door naar de regels in uw gemeente en leg afspraken vast, om uw kans op een vergoeding van het hulpmiddel van uw keuze het grootst te maken.

Invacare staat bekend om kwalitatief hoogwaardige producten met een lange levensduur en een breed productassortiment. Invacare voert naast “Invacare”, nog enkele andere merknamen/producten. De bekendste hiervan zijn Alber (elektrische hulpaandrijvingen voor handbewogen rolstoelen), küschall (handbewogen rolstoelen voor actieve gebruikers) en Top End (sportrolstoelen en handbikes).

Kwaliteit

Bij Invacare streven wij naar innovatieve oplossingen voor onze klanten en de mensen die van onze producten gebruik maken. Als onderdeel van dit streven, committeren wij ons aan het handhaven van een kwaliteitssysteem, dat een kader biedt voor het vaststellen en beoordelen van de kwaliteit en doelstellingen voor het continu verbeteren van wat we doen.

Onderdeel van dit kwaliteitssysteem zijn onder andere de ISO13485:2016 certificering en het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen waarover Invacare B.V. beschikt. Daarnaast  beschikt Invacare over een MVO beleid en houden wij ons aan eisen gesteld vanuit verschillende instanties en de Medical Device Directive. Voorbeelden hiervan zijn de Reach en ROhS richtlijnen met betrekking op restafval waaraan producten van onze externe leveranciers moeten voldoen en de Code of Conduct for Suppliers.

Binnen Invacare B.V. zorgen wij ervoor dat de kennis en kunde van het personeel up-to-date blijft middels zowel product- als technische trainingen. Ieder nieuw product wordt intern uitvoerig geïntroduceerd. Om kennis en kunde te delen trainen en certificeren wij onze klanten. Op die manier geven wij een stukje kwaliteit door.

Ons ISO13485:2016 certificaat vindt u hier: PDF iconISO13485 2016 certificaat Invacare BV (NL).pdf

Geschiedenis

Europese zorg...
Door heel Europa zijn partijen actief die innoveren met nieuwe producten, klinische praktijken en diensten. De gehandicapte gemeenschap zal nog meer voordeel uit deze activiteiten halen als best practices over de grenzen gedeeld worden. Het doel van Invacare, als zowel Europese en wereldwijde organisatie, is om te verzekeren dat gebruikers, zorgprofessionals en dealers de beste producten, diensten en training krijgen.

...en Invacare
Invacare werd opgericht in 1900 en in 1979 losgemaakt van Johnson & Johnson om als onafhankelijk bedrijf te opereren. Door naar haar klanten te luisteren is Invacare uitgegroeid tot voorkeursleverancier in de hulpmiddelenbranche, op het gebied van zowel klantondersteuning als innovatie.

Invacare is samen gegaan met diverse leidende partners in elke productgroep om haar klanten wereldwijde toegang te geven tot de beste producten. Hierdoor heeft Invacare meer klanten wereldwijd kunnen bereiken.

Invacare kan nu:

• in de meerderheid van de mobiliteits- en zitbehoeften voorzien en bovendien een brede range van (thuis)zorg producten aanbieden.
• direct klanten helpen in elk Europees land en via een dealer netwerk in Oost-Europa.
• een groeiende reeks diensten leveren inclusief klinische en technische training, product communicatie, kwaliteits services en internet. 

Invacare is een internationaal opererende onderneming die haar oorsprong vindt in de Verenigde Staten (zie geschiedenis). Behalve in de Verenigde Staten, is Invacare gevestigd in Canada, Europa, en Australië / Nieuw-Zeeland.

Voor meer informatie over onze internationale organisatie verwijzen wij u graag naar www.invacare.com.

 

Europese zusterbedrijven

De producten die Invacare in Nederland verkoopt worden niet in Nederland zelf geproduceerd. Deze worden betrokken van diverse zusterbedrijven in Europa en de Verenigde Staten. Deze bedrijven verzorgen naast de sales en marketing voor hun eigen regio ook de productie van een of meerdere productgroepen. Tenslotte vindt hier ook onderzoek en ontwikkeling plaats wat leidt tot vele productinnovaties.

Kijk ook eens op de Europese website